Kbb-regeling: inkomensverklaring voor Spaanse residenten

mei 10, 2016

Een lid in Spanje meldde ons op 9 mei 2016: zojuist ontvangen van de belastingdienst Heerlen: er is een vertaling in het Spaans in de maak en deze zal binnen enkele weken op de site van de Belastingdienst worden geplaatst.

U kunt dus binnen enkele weken van deze vertaling gebruik maken en deze nasturen om bij uw belasting aangiften te voegen.

In de toelichting op het schriftelijke aangifteformulier staat weliswaar met nadruk, dat de inkomensverklaring eerder moet worden ingezonden dan de aangifte. Maar in de toelichting op het programma op internet staat met evenveel nadruk, dat men vooral eerst de aangifte moet insturen, en pas later de inkomensverklaring; op deze wijze is geen verzoek om uitstel nodig. Het programma is later uitgebracht dan het schriftelijke versie. U kunt daar op wijzen wanneer u door de Belastingdienst met het eerste standpunt wordt geconfronteerd.

0 reacties