Tegenvaller voor spaarders – Hoge Raad vindt vermogensrendementsheffing niet buitensporig

aug 3, 2016

“Hoop vervulde dit voorjaar de harten van de spaarders. De advocaat-generaal van de Hoge Raad, de adviseur van de hoogste rechter, vond dat zij te veel belasting betalen. Het advies van de advocaat-generaal wordt meestal opgevolgd, en zorgde dus voor beroering. Lees hier ons eerdere VBNGB bericht.

De belasting op spaargeld, de vermogensrendementsheffing, is velen een doorn in het oog. De Belastingdienst gaat uit van een rendement van 4 procent op spaartegoed. Daarover moet 30 procent belasting worden betaald. Dat komt neer op 1,2 procent. De belastingmaatregel werd in 2001 glimlachend ontvangen. Het verondersteld rendement was immers veel lager dan de spaarrente. De economische crisis gooide echter roet in het eten. De spaarrentes zijn de laatste jaren sterk gedaald. Veel spaarders ontvangen nu minder dan een half procent rente op hun spaargeld. Toch blijft de fiscus rekenen met een opbrengst van 4 procent.”

Lees voor de bron RSM (zie link hierna) het artikel van Peter Heesen dat verscheen op dinsdag 2 augustus 2016 in Dagblad de Limburger / Limburgs Dagblad. Het artikel kwam tot stand dankzij medewerking van fiscaal jurist Roel Wienen van RSM in Venlo.

Lees verder op: RSM.

0 reacties