Hebt u wel eens overwogen om, vanwege de administratieve en financiële problemen die ons worden opgeworpen bij emigratie, naar Nederland terug te keren?
Breng uw stem uit op onze Home pagina.
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacybeleid en de disclaimer.
Vereniging Belangenbehartiging Nederlands Gepensioneerden in het Buitenland
Hebt u wel eens overwogen om, vanwege de administratieve en financiële problemen die ons worden opgeworpen bij emigratie, naar Nederland terug te keren?
Breng uw stem uit op onze Home pagina.
W.Aussig zegt
Gegroet,
welke administratieve en financiële problemen? Zijn die in Nederland wonend dan nu ineens anders, of nog beter minder?
Woon al jaren Spanje: huur een vrijstaande villa met balkon inclusief een prachtig uitzicht, 5 kamers, keuken met alles erop en eraan, strijkkamer, wc, badkamer met ligbad en douche voor €350,00 p/m, inclusief elektra, water, satelliet: internet met tig TV-zenders, alle Spaanse TV en radiozenders and last but not least: aanzienlijk minder kosten voor levensonderhoud, lage wegenbelasting en autoverzekering, goede gezondheidszorg, e.e.a. inclusief 360 dagen per jaar zon!
Noem mij s.v.p. 28 redenen om terug te keren naar Nederland!
Kan het zijn dat de hier door u opgeworpen vraag wat zorgvuldiger dan wel wat nauwkeuriger gesteld had kunnen worden?
Louis Willebrand zegt
Noem mij maar eens 28 redenen om later (ver weg) te blijven wonen in het buitenland.
Naar mijn idee is meer dan een reden om terug te keren het volgende:
1. Het oplopen van de leeftijd voor ouderen onder ons (vanwege kwalen of iets ernstigs).
2. Het (Spaans) taalgebruik bij behandeling van oudere Nederlanders in het buitenland.
3. Een dagelijkse vraag om mantelzorg (zonder enige tegemoetkoming in de kosten).
4. Het dagelijks of achterstallig onderhoud aan de woning of op het grondstuk.
5. Een gebruikmaking van het openbaar vervoer (indien dit überhaupt aanwezig is).
W. Aussig zegt
Meneer Willebrand,
Natuurlijk heeft u ook goed nagedacht en dus gelijk, echter ik hanteer andere ijkpunten.
Liever val ik dood uit mijn strandstoel op een terras aan het strand van Málaga dan uit mijn stoel achter de geraniums, veilig opgeborgen in een aanleunwoning in een Nederlandse achterstandswijk, het ene aanvraagformulier invullend na het andere, het lezen van de afgewezen aanvragen, het in beroep gaan tegen de afwijzingen. Het met lede en moede ogen moeten lezen over toeslagen, heffingskortingen en koopkracht, welke al jaren in z’n ‘achteruit’ staan!
De periodiek verschijnende maatschappelijk medewerker van de gemeente vriendelijk uitgeleide doen, die de superieuren kont kan doen van het heugelijke feit dat er weer kan worden bespaard!
Overigens heeft m.b.t. tot uw reacties op de door mij gevraagde 28 redenen te gelden dat:
– in veel Spaanse ziekenhuizen voor hen die het Spaans onvoldoende beheersen veel verschillende tolken beschikbaar zijn;
– het openbaar vervoer alhier is een feest, luxe en daarnaast goedkoop, voor ouderen en hulpbehoevenden zelfs spotgoedkoop;
– gedoe met “mantelzorg” kent men hier niet, de Katholieke normen en waarden staan hier – nog steeds – hoog in het vaandel; mijn neef wordt twee maal per week door zijn “mantelzorgster” per auto ‘uitgelaten’ om zelf bij zijn favoriete winkels inkopen te doen, om hem daarna te stallen op een van de talloze mooie plekken aan het strand, wordt daarna weer naar huis gebracht.
Over “Mantelzorg” gesproken, neefs mantelzorgster wacht nog steeds op het door de SVB toegezegde “Mantelzorgcompliment” van 2014, na vele ‘herinneringen’ komt het laconieke antwoord van De SVB dat de dossiers van neef zijn overdragen aan Achmea en hij nu daar moet zijn, bijna net zo laconiek antwoordt Achmea over 2014 geen Mantelzorgcompliment te zullen toekennen, hebben geen boodschap aan de eerder gedane schriftelijke toezegging van De SVB!
Neef en ik zijn te oud voor dat geintjes, hebben op onze leeftijd geleerd dat het niet meer uitmaakt of men door de hond, of door de bureaucratie c.q. een regering wordt gebeten!
Jaloers op uw optimisme groetend,
W. Aussig.