Oproep voor een proefprocedure over de zorgtoeslag

mrt 19, 2018

Zoals in een column over de zorgtoeslag is uiteengezet is het (gemeenschapsrechtelijk) dubieus hoe Nederland de zorgtoeslag voor verdragsgerechtigde huishoudens (alleenstaanden en paren) heeft  vormgegeven.

In woonlanden met een woonlandfactor voor de zorgbijdrage aan CAK beneden ongeveer 0,45 is er grote kans dat men in het geheel geen zorgtoeslag kan ontvangen. In andere woonlanden wordt vaak gekort. Dit alles in vergelijking met ingezetenen van Nederland.

VBNGB zoekt kandidaten, d.w.z. verdragsgerechtigden, voor één of meer proefprocedures om te bezien of de zorgtoeslag verhoogd moet worden. Dat wil zeggen dat men als verdragsgerechtigd paar minder dan 35.000 Euro toeslaginkomen op jaarbasis heeft of als alleenstaande minder dan 27.000 Euro.

U kunt zich hier aanmelden (kies Jan de Voogd). De kosten voor de proefprocedure komen voor rekening van de VBNGB.

2 Reacties

  1. Beste Jan,

    Is het toeslaginkomen hetzelfde als verzamelinkomen?

    vr gr Henk Wijmans

    Antwoord
  2. Ja, met inbegrip van niet in Nederland belastbaar inkomen, en rekening houdend met het feit dat er nog bijzonderheden zijn in verband met ook nog een vermogenstoets, huishoudenssamenstelling, verzekeringspositie van de partner, wel of niet het gehele jaar verdragsgerechtigd, etc. Die details zijn slechts te bekijken nadat iemand zich heeft aangemeld voor een proefprocedure.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.