Expats in Nederland protesteren tegen belastingverlies

jun 2, 2018

NRC: Onrust onder expats om portemonnee

(auteur: Camil Driessen), 31 mei 2018

zie : https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/31/onrust-onder-expats-om-portemonnee-a1604972

“Afspraak is afspraak, A Deal Is A Deal. Zelfs expats hebben ontdekt dat Rutte goed aan te vallen is op zijn geloofwaardigheid. Dat blijkt althans uit de campagne die United Expats of the Netherlands is begonnen om het kabinetsplan van tafel te krijgen om vanaf 2019 het belastingvoordeel voor expats terug te brengen van acht naar vijf jaar.”

Toelichting: Het gaat om het  zonder overgangsregeling voor al in Nederland werkenden inperken van de duur van de regeling waarbij in Nederland binnenkomende werknemers die belangrijk zijn voor de Nederlandse arbeidsmarkt hun 30% belastingvoordeel verliezen:

“ Allen kregen ze bij hun komst naar Nederland een brief van de Belastingdienst met daarop de einddatum van hun regeling, acht jaar later.  „Wij hebben onze levens en die van onze kinderen gepland op basis van die belofte”, vertellen ze in de twee weken geleden gelanceerde video. „Wij kochten huizen gebaseerd op die belofte”. “ Zie voor details van de actie: https://www.adealisadeal.nl/

 

4 Reacties

 1. En wij zouden ook met 65 AOW krijgen.

  Antwoord
 2. Helaas politici niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen blijken kort van geheugen en niet gehinderd door kennis van zaken beleid en regelingen te maken op een manier die hun mogelijke betrouwbaarheid en consistentie voortdurend ondermijnen en uiteindelijk het geloof erin doet verdwijnen. De gang van zaken inzake de verhoging van AOW leeftijd in Nederland waarbij politici van meerdere partijen zonder aankondiging in verkiezingsprogramma na verkiezingen de AOW leeftijd nog eens extra verhogen en dan nu met hetzelfde gemak in de oppositie een verlaging van AOW leeftijd bepleiten, is niet enige voorbeeld. Onder de noemer “voortschrijdend inzicht” kun je veel kwijt, maar je kunt het ook beschouwen als een bevestiging van eerder handelen gedreven door opportunisme dan wel op basis van onvoldoende kennis van zaken.

  Antwoord
 3. Even vanuit Nederland naar mijn vorige woonland Spanje (met “voortschrijdend inzicht” in mijn achterhoofd). De afgelopen week heb ik met belangstelling de
  perikelen rond de motie van wantrouwen tegen “President” Rajoy gevolgd. De veroordelingen in de Gürtel corruptie zaak waren een stap te ver voor de betrokken PP en dus Rajoy en zijn regering.

  Dat ging allemaal snel en gisteren is de indiener van de motie, Sánchez, PSOE ingezworen. Hij gaat met zijn team aan de slag. 1300 “alto cargos” (hoogeplaatsten) vertrekken met Rajoy en zien ongetwijfeld een leuk pensioen tegemoet. Het is de eerste sinds de democratie in Spanje dat dit gebeurt en er kwamen geen verkiezingen aan te pas. Sterker nog in de periode dat de motie liep kon Rajoy geen nieuwe verkiezingen uitroepen. Zo zit de Grondwet in elkaar (ik heb weer wat opgestoken).

  De Baskische PNV hielp een week ervoor Rajoy’s regering bij het aannemen van de begroting (na toezegging van de nodige financiën), een week later hielpen ze Sánchez bij de motie van wantrouwen om Rajoy de laan uit te sturen. Catalonië heeft het door de vorige regering verworpen “Estatut” al op de tafel gelegd voor dé dialoog, want ook daar hebben ze sinds gisteren weer een autonome regering. Artikel 155 afvdoorvde zijdeur.

  En wat is het plan van de vorige regering van Rajoy, zij zullen alsnog hun veto geven aan “hun” begroting.
  Inderdaad, onder de noemer “voortschrijdend inzicht” kun je veel kwijt, wereldwijd.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.