Stelling oktober Inkomensverklaring.

okt 1, 2018

De stelling van oktober 2018 gaat over de regeling kwalificerende buitenlandse belastingplicht (KBB). Op 13 september was een delegatie van de VBNGB te gast bij de Vaste Commissie voor Financiën van de Tweede Kamer. De regeling KBB was een van de besproken onderwerpen. Onze gastheren wilden wat meer weten over de praktijk van de procedure Inkomensverklaring. Dit was de reden om deze stelling op te nemen. Wilt u meer kwijt over uw ervaringen met de KBB, dan kunt u een reactie geven onder deze mededeling. Achtergrond van de regeling kunt u vinden in het factsheet erover.

4 Reacties

 1. Ik ben meer benieuwd naar de reakties van de kamercommissie op de steekhoudende kritiek op de kbb zoals verwoord in het factsheet van de VBNGB. Vragen naar de praktijk van een rammelende en slecht ingevoerde regeling is -zacht gezegd- afleiding van de hoofdzaak.

  Antwoord
 2. Ik heb inmiddels (ook) maar een bestuursrechtelijke procedure opgestart terzake van de 90% criterium in het licht van de jurisprudentie van het EUHvJ en de toepassing er van.

  Van mij zou de VBNGB zich op dit terrein wel iets actiever mogen tonen.

  Antwoord
  • Het arrest Gschwind van het EHvJ toont aan dat lidstaten het 90% kriterium mogen hanteren als minimum voor de voorwaarde “inkomen grotendeels belast door de herkomststaat” Het heeft dus weinig zin voor wie dan ook dat nog eens bij de rechter te brengen. Verlaging ervan kan slechts via de politiek.

   Antwoord
 3. Miijn ervaring in Portugal is, dat de Finans hier helemaal niet aan meewerkt als er geen inkomsten zijn in Portugal. Ik moet mijn inkomsten van mijn e-account halen en nu maar zien of het aanvaard wordt in NL, want mijn aangifte werd van teruggave omgezet in een betaling. Een verschil van ruim 2200 euro. Daarbij bleek ook nog een de correspondentie hierover niet in mijn belastingdienst zijn opgenomen. Voer voor de ombudsman.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.