In Memoriam Cees van der Wiel

nov 28, 2022

In Memoriam Cees van der Wiel

Het bericht dat onze oud-voorzitter en erelid Cees van der Wiel, op 22 november 2022 op 82-jarige leeftijd is overleden heeft ons diep geraakt.

Cees was, ten tijde van de invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet in 2005, een van de oprichters van de VNGS (Vereniging Nederlandse Gepensioneerden in Spanje).

In 2015/2016 had Cees een leidende rol bij het tot stand komen van de fusie tussen de VNGS, ICNG (Frankrijk) en Portugal, de huidige VBNGB.

Wij hebben hem leren kennen als iemand die vanaf het eerste begin altijd met veel toewijding betrokken is gebleven bij de geschiedenis van de Zvw.

Voor zijn nooit aflatende strijd tegen deze Zvw ontving hij op 26 april 2017, uit handen van dhr. M. van Bonzel, de toenmalige Nederlandse ambassadeur in Spanje, zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor het goede werk dat Cees gedurende vele jaren in het belang van onze vereniging heeft gedaan zullen wij hem altijd met respect blijven gedenken.

Wij wensen al zijn dierbaren heel veel sterkte.
Bestuur VBNGB

Klik hier om het bericht in pdf-formaat te lezen.

6 Reacties

 1. So sorry to hear,. My deepest condolances to his Family & Friends,..

  🙏May Cees R.I.P.🙏

  Antwoord
 2. Cees was een geweldig mens die zich met volle overgave met heel veel energie en toewijding voor ons allen, die te maken kregen met de nieuwe zorgverzekeringswet, heeft ingezet.

  Antwoord
 3. Veel respect voor mijn jaargenoot 58-60 op Nijenrode.Condoleances voor allen die hem lief waren!

  Antwoord
 4. Diep geschokt door het bericht van het overlijden van Cees van der Wiel.
  Vrijwel vanaf de intreding van de ZVW in 2006 is Cees met hart en ziel bezig geweest om de pijn die deze wet teweeg bracht bij de Nederlandse gepensioneerden die in het buitenland wonen te verzachten en hun situatie zo veel mogelijk te verbeteren. Met zijn onafgebroken inzet heeft onze aimabele voorzitter Cees het fundament gelegd voor de tegenwoordige situatie, zodat de vereniging een factor is geworden waarbij zowel sociale als politieke instanties wel degelijk rekening mee moeten houden. Ik zal hem nooit vergeten.
  Mijn diepste medeleven met zijn familie.
  Riet van Dongen.

  Antwoord
 5. Ik sluit me aan bij Riet van Dongen. Ik had 3 weken geleden mailcontact met Cees en zou begin december bij en met hem afspreken.

  Hij was al een tijd onzeker over zijn gezondheid.

  Cees heeft mij ooit als bestuurslid bij de VBNGB binnengehaald. Aimabel en hoffelijk en strikt als altijd. Ik mocht hem toespreken toen hij zijn koninklijke onderscheiding kreeg.

  Cees – Ridder zonder vrees.

  Voor Maggie en alle andere naasten: veel sterkte.

  Antwoord
 6. CEES, Bedankt !

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.