Selecteer een pagina

Nieuwsbrief Stichting GOED, September 2024: o.a. Kabinet beperkt bezuiniging op ambassades en consulaten

sep 17, 2024

Bron: Stichting GOED

Nieuwsbrief september

Kabinet beperkt bezuiniging op ambassades en consulaten

De eerder door het kabinet aangekondigde bezuiniging op het ambtenarenapparaat zal voor ambassades, consulaten en permanente vertegenwoordigingen geen 22% maar 10% bedragen.

Dat is vastgelegd in het regeerprogramma. Daarnaast zal Nederland scherpere keuzes maken, beschikbare menskracht effectief inzetten en zo veel als mogelijk de samenwerking met andere landen zoeken via internationale fora om zijn internationale doelen te bereiken.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2024/09/13/kabinet-beperkt-bezuiniging-op-ambassades-en-consulaten

De 10% bezuiniging op ambassades, consulaten en permanente vertegenwoordigingen zal waarschijnlijk worden gerealiseerd door middel van een combinatie van personeelsreductie, verdere digitalisering van processen en het beperken van minder essentiële taken of diensten. Het is cruciaal dat deze maatregelen de kwaliteit van de dienstverlening aan Nederlanders in het buitenland niet verder onder druk zetten.

Met name voor diensten zoals paspoortvernieuwing, waar lange wachttijden en inefficiënte afsprakensystemen al een probleem zijn, zou een verdere vermindering van personeel of middelen de situatie kunnen verslechteren. Het is te hopen dat de overheid deze punten in overweging neemt, zodat de bezuinigingen niet leiden tot nog langere wachttijden of een verminderde toegankelijkheid van essentiële consulaire diensten.

Klik hier om naar de website van Stichting GOED te gaan en de rest van de nieuwsbrief September 2024 te lezen

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.