Selecteer een pagina

Zorg in Malta

Nederlanders, die al of niet werkzaam en in Malta wonen en tevens in het bezit zijn van een Maltees Residence Permit en een Maltees ID-Card bezitten, kunnen vrij aanspraak maken op medische zorg in Malta. Deze zorg wordt geleverd in Public Hospitals en in de lokale Health Centres.

Om kosteloos medische behandeling te verkrijgen in de Public Hospitals  en Health Centres is het vereist om in het bezit te zijn van een “Certificate of Entitlement” die te verkrijgen is via het Entitlement Unit van het Maltese Ministery for Energy and Health (Ex-Outpatient Block, St. Luke’s Hospital G’Mangia Hill, G’mangia PTA 1010). Dit certificate is issued in terms of EC Regulations 883/04 and EC regulations 987/09 en wordt uitgegeven voor een periode van drie jaar.

Om dit Cerificate of Entiltement te verkrijgen is het vereist om in het bezit te zijn van een geldig Maltese ID-Card en een geldige EHIC kaart (European Health Insurance Card), die verstrekt wordt aan Nederlanders door het CAK (Centrale Administratie Kantoor).

Voor deze EHIC kaart is een Nominale bijdrage, een inkomstenafhankelijke ZvW-bijdrage en een inkomstenafhankelijke Wlz-bijdrage verplicht die automatisch van Nederlands loon, pensioen inkomen of AOW wordt ingehouden. Op bovengenoemde bijdragen wordt een Heffingskorting  en Woonlandfactor toegepast (voor meer informatie zie: www.hetcak.nl/buitenland). De ingehouden bijdragen worden jaarlijks berekend door de SVB (Sociale Verzekerings Bank) in Roermond.

Voor medische zorg in privé ziekenhuizen en klinieken moet privé betaald worden of worden de kosten gedekt door privé verzekeringsmaatschappijen.

 

0 reacties

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.