Selecteer een pagina

Vermogen en Erfrecht in Spanje

Een algemene site over erfrecht is erfrechtinspanje.nl. Daarop vindt u veel relevante informatie. Wij hebben links gemaakt naar de volgende berichten:

Over nalatenschappen van Nederlanders met bezit in Spanje heeft mr Renato Zanardi, international estateplanner en notaris van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen, vestiging Benidorm in 16 columns getracht lezers meer duidelijk te verschaffen over de vraag wat het afwikkelen van een Spaanse nalatenschap (van een Nederlander) bijzonder maakt, en hoe de voorbereiding daarop (het ‘Spanjetestament’) eruit zou moeten zien als we willen bereiken dat de langstlevende echtgenoot zo goed mogelijk verder kan. De laatste colomn zal besluiten met een overzicht zodat de lezer eenvoudiger vindt wat hem het meest interesseert. Alle columns (en nog veel meer informatie) zijn terug te vinden op de site  (onder basisartikelen).

  • Spaanse nalatenschappen (Boek;  juridische en fiscale aspecten voor Nederlanders, die in Spanje te maken krijgen met nalatenschappen; uitgegeven door belangenorganisatie Mondi ).

Het volgende interview gaat in op de Europese Erfrechtverordening:

Ook over het levenstestament voor Nederlanders in Spanje heeft Renato Zanardi in 2014-2015 een serie van 10 artikelen geschreven, waarbij het tiende artikel een vragenformulier is om u (nog) verder op weg te helpen.

Lees hier de updates eind 2017 over het Levenstestament en over Schenken in Spanje.

0 reacties