Selecteer een pagina

Deze pagina bevat verouderde informatie.

Checklijst voor de aankoop van een pand in Duitsland

aug 5, 2016

“Wie in Duitsland met het idee speelt een huis of een kavel te kopen, doet er goed aan van te voren zijn financiële mogelijkheden even op een rijtje te zetten. En naast het financiële aspect zijn er nog een aantal andere punten waar op gelet moet worden.

Vooraleerst moet een koopaspirant weten dat Duitse kredietinstituten in de regel maximaal 80% van het benodigde bedrag financieren. En bedenken dat het met de koopsom alleen niet gedaan is. De bijkomende kosten kunnen al naar gelang de locatie snel oplopen naar een toetje van 12%. In de deelstaat Nordrhein-Westfalen bijvoorbeeld bedraagt alleen de overdrachtsbelasting al 6,5%.”

Lees verder: Strick advocaten, Kleef, 5 augustus 2016

0 reacties