Selecteer een pagina

Gebruikelijke dienstverlening in Turkije – Ambassade nieuws 5 februari 2018

apr 19, 2018

De Nederlandse ambassade in Ankara en het consulaat-generaal in Istanbul blijven gewoon open. Het besluit van het kabinet om de Nederlandse ambassadeur in Turkije officieel terug te trekken heeft geen gevolgen voor de Nederlandse dienstverlening in Turkije.

Het besluit werd genomen omdat er vooralsnog geen zicht is op normalisatie van de bilaterale betrekkingen. Nederlandse en Turkse burgers in Turkije kunnen echter gewoon bij de ambassade in Ankara en het consulaat-generaal in Istanbul blijven aankloppen voor bijvoorbeeld een visum of consulaire verklaringen, of hulp bij nood. Ook voor ondernemers staan de deuren zoals gebruikelijk open.

Openingstijden

De ambassade in Ankara en het consulaat-generaal in Istanbul zijn van maandag tot vrijdag van 9.00 – 17.00 uur geopend. De consulaire afdeling van de ambassade is van maandag tot vrijdag van 8.30 – 16.00 uur (alléén op afspraak) geopend; de consulaire afdeling van het consulaat-generaal is van maandag tot vrijdag van 8.30 – 11.30 uur (alléén op afspraak) geopend.

Bron: Nederlandse Ambassade Ankara, 5 februari 2018

0 reacties