Selecteer een pagina

Aanvulling verzoek om teruggaaf Franse sociale heffingen over vermogensinkomsten vanaf 2016

nov 27, 2018

Na de vele reacties op onze plaatsing van het bericht verzoek om teruggaaf Franse sociale heffingen over vermogensinkomsten vanaf 2016 deze aanvullende informatie. De formulieren voor ieder fiscaal jaar kunnen zo van internet worden gehaald: www.impots.gouv.fr De twee formulieren die genoemd zijn in ons eerste bericht zijn: Déclaration-des-revenus-2016-2042_1950 Déclaration-des-revenus-2016-2047-1905  

Deze pagina is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden van de VBNGB

Een deel van deze website is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden. Het bij elkaar brengen van relevante informatie kost inspanningen en geld. Zo ook deze website en het onderhouden er van. Een deel van de website houden wij vrij toegankelijk. Hier leest u wat vrij is en wat niet, en waarom.
Als u al lid bent kunt u hieronder inloggen. Bent u nog geen lid? Dan nodigen wij u uit om lid te worden, door het aanmeldformulier in te vullen.

2 Reacties

  1. Aangezien deze teruggave, dacht ik, ook geldt voor de betaalde “sociale lasten” over de plus value bij de verkoop van een huis en hier de bedragen aanzienlijk kunnen zijn, zou als aanvulling op uw vooorbeeldbrief, WAARVOOR HARTELIJK DANK, vermeldt kunnen worden dat de terug te vorderen bedragen verhoogd kunnen worden met de wettelijke interest.

    Antwoord
  2. Inderdaad, indien een claim wordt toegekend dient een verhoging met wettelijke rente te volgen. Dat hangt natuurlijk af van de inmiddels verlopen periodes, en zal individueel en per jaar waarover een claim wordt toegekend verschillen. Mijns inziens dient de Franse belastingdienst die wettelijke rente dan automatisch toe te kennen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.