Selecteer een pagina

Kamerverhuur en verkoop (tweede) huis in Oostenrijk

jan 29, 2020

Wij hebben op 28 januari 2020 van Drs. Karin Hegeraad, onze landenvertegenwoordigster in Oostenrijk, het verzoek ontvangen volgend bericht te plaatsen.

VERHUUR VAN KAMERS OF APPARTEMENTEN AAN TOERISTEN IN OOSTENRIJK
Voor veel Nederlanders in Oostenrijk is de verhuur van kamers aan vakantiegangers een eenvoudige manier om het inkomen of pensioen aan te vullen. Over deze “Privatzimmervermietung” doen verschillende verhalen de ronde, zoals: “Als je minder dan tien bedden verhuurt, hoef je niks aan en niks op te geven.” Als je dan leest over Inkomstenbelasting in Oostenrijk elders in het Oostenrijk portaal op deze website en dat een van de zeven soorten van inkomsten, die belastingplichtig zijn, inkomsten uit verhuur zijn, dan denk ik toch: “Niks aangeven en niks opgeven . . . ? Is dat nou wel zo?” Klik hier voor het volledige verslag.

VERKOOP (TWEEDE) HUIS IN OOSTENRIJK EN DE IMMOEST
Belastingheffing over de verkoop van Oostenrijks onroerend goed: is het nou 0%, 4,2% of toch 30%? Om meteen maar een antwoord op deze vraag te geven: het kan allemaal. Klik hier voor het volledige verslag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.