Selecteer een pagina

Betalen voor het doen van belastingaangifte?

feb 6, 2020

Moet iedereen straks betalen voor belastingaangifte?

Ook burgers moeten er rekening mee houden dat ze op termijn moeten betalen om belastingaangifte te kunnen doen. Dat zei minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken woensdag in de Tweede Kamer.

Dit in navolging van ondernemers die nu zo’n € 45 moeten betalen voor het nieuwe inlogsysteem e-herkenning van de Belastingdienst.(..)

Lees verder op:

Zie: https://www.taxence.nl/ib-ondernemer/moet-iedereen-straks-betalen-voor-belastingaangifte/

4 Reacties

 1. Dit is toch wel de bloody limit! 90% van de aangifte is al digitaal en de rest moet de belastingbetaler zelf nog aanvullen of de aangifte (tegen betaling)laten verzorgen door een belastingadviseur. Diensten en verplichtingen aan de overheid moeten gratis zijn, daarvoor betalen wij al zeer veel belasting! J. Sjoukens te Haren

  Antwoord
 2. Leuker kunnen ze het niet maken, maar het moet niet gekker worden!
  De burger is verplicht belastingaangifte te doen. Om dat te kunnen doen zou hij straks moeten betalen? Maar hij betaalt toch al belasting?

  Antwoord
 3. Ja ja! We zijn toch niet idioot mijnheer Knoops. U moet echt even naar een goede hersenspecialist. Waarom dan? Welnu: 1. Eerst heeft de regering cq de belastingdienst ons opgezadeld met de zegeningen van en invoering van gebruik van “DiegieDee” onder het motto “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” en nu moeten we voor uw gemak voor gaan betalen!?? Jullie lijken de banken wel die ons “salarisrekeningen” gratis door de strot drukten onder het motto “Gratis en Makkelijk”. Inmiddels is het een kostbare zaak geworden dat gebruik van een bankrekening onder verplicht gebruik van internet. Volgens mij probeert de overheid de voortdurende debacles met de belastingdienst en de toenemende kosten van immigranten (die hoeven geen aangifte te doen want die hebben niks maar worden door de belastingbetalende burgers onderhouden). Verder betalen we nog minstens 75 euro aan de Belastingaangifteboer als je de aangifte niet zelf kan doen, plus 1,2 % over je gespaarde geld. Je zal nèt op 1 januari de verkoopsom van je huis nog op de rekening hebben staan.
  Belachelijk plan, schandalig idee. U bent lid van een roversbende meneer Knoops.

  Antwoord
 4. In het programma; “Vragenuurtje met de Minister President”, op elke vrijdag (mogelijk heb ik niet de juiste naam van het programma) hoorde ik de heer Rutte antwoorden op vragen over een vergoeding voor te of geleden schade van de vuurwerkbranche door het in haast afgekondigde vuurwerkverbod; “Dit zijn ondernemers die risico’s nemen en daar geen schadevergoeding voor krijgen”, althans woorden van gelijke strekking.

  In mijn visie is de staat ook een onderneming. Een ‘branche’ van deze staatsonderneming is de belastingdienst. Volgens mij een deelonderneming waarmee alleen en uitsluitend per saldo positieve inkomsten zijn.
  Het verplichten te betalen aan een eveneens verplichte opgave van inkomstenbelastingaangifte is volstrekt uit den boze. Welk normaal denkend mens kan het hiermee eens zijn? Ik denk dat de lijst hiervoor zéér beperkt zal zijn.
  Jozef

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.