Selecteer een pagina

Gewijzigde persoonlijke omstandigheden doorgeven aan de overheid in Nederland

feb 19, 2020

Woont u in België en werkt u in Nederland of heeft u in het verleden in Nederland gewerkt of gewoond? Een wijziging in uw persoonlijke omstandigheden -zoals een verhuizing, huwelijk of scheiding- kunt u in Nederland via een schriftelijk verzoek doorgeven aan een van de gemeenten met een ‘RNI-loket’. Voeg een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek. Nadat uw verzoek is verwerkt door het RNI-loket, zijn alle organisaties die geautoriseerd zijn om gegevens af te nemen uit de ‘basisregistratie personen’ automatisch op de hoogte van de wijziging. Het gaat onder meer om: pensioenfondsen, gemeenten, zorgverzekeraars, ministeries, SVB, UWV, CAK.

Let op. U moet wel in het bezit zijn van een burgerservicenummer (BSN). Alleen als u een BSN bezit, bent u ingeschreven in het Register voor Niet-ingezetenen (RNI). Heeft u alleen een sociaal-fiscaal-nummer (sofinummer)? Dit is een oud persoonsnummer dat niet meer geldig is. Om een BSN te krijgen, moet u zich eerst persoonlijk melden bij een van de RNI-loketten.

 

Uit Bureau Belgische Zaken -Nieuwsbrief februari 2020

3 Reacties

 1. Jammer alleen dat de gemeente Eindhoven (RNI) wijzigingen als scheiding en/of huwelijk niet verwerkt; antwoord ambtenaar: pas als u immigreert naar Nederland wordt het digitale dossier pas weer aangepast naar de actuele stand van zaken. Gevolg is dat ik online gehuwd sta met een persoon waarvan ik gescheiden ben en diegene waarmee ik gehuwd ben komt nergens in voor….

  Antwoord
  • Dat lijkt in strijd met het eerste bericht van BBZ. Eindhoven is inderdaad een RNI loket.

   Antwoord
 2. In Breda zelfde als in Eindhoven. Ben daar ook nog getrouwd met mijn ex…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.