Selecteer een pagina

In België wonende DGA met pensioen in eigen beheer

mrt 20, 2020

Betreft: Circulaire 2019/C/109 gaat het Belgische ministerie van Financiën

“Een dga die in België woont en pensioen in eigen beheer heeft opgebouwd bij een Nederlandse B.V. heeft te maken met het Belastingverdrag Nederland – België en de wettelijke bepalingen in België. Het Belgische Ministerie van Financiën heeft een toelichting op de fiscale gevolgen gegeven over afkoop, omzetting of bevriezing van het pensioen in eigen beheer>”

Lees verder op:

https://www.taxence.nl/nieuws/meer-duidelijkheid-dga-pensioen-belgische-dgas/

2 Reacties

 1. ECLI:NL:RBDHA:2022:12396 Rechtbank Den Haag, 21-11-2022, 21_6273
  Datum uitspraak: 21-11-2022 Datum publicatie: 07-12-2022
  Rechtsgebieden: Belastingrecht Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg – meervoudig
  Vindplaatsen: Rechtspraak.nl
  Inhoudsindicatie:
  Eiser heeft in eigen beheer pensioen opgebouwd. In 2017 woont hij in Zuid Korea en is het pensioen afgekocht. Naar het oordeel van de rechtbank is het heffingsrecht over de pensioenafkoop voorbehouden aan Zuid-Korea. Van inkomsten in de zin van artikel 19, tweede lid, van het belastingverdrag tussen Nederland en Zuid-Korea is geen sprake nu de afkoop niet als zodanig ten laste van de winst van de Pensioen BV is gebracht. Dat de pensioenopbouw fiscaal gefacilieerd heeft plaatsgevonden is daarbij niet van belang. De rechtbank vermindert het belastbaar inkomen uit werk en woning met het bedrag van de pensioenafkoop. Beroep gegrond.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.