Selecteer een pagina

ITEM/SVB Informatiesessie: Verschillende pensioenleeftijden

jul 1, 2021

Op 24 juni 2021 hebben het ITEM (Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility) en de Sociale Verzekeringsbank een online informatiesessie over Pensioenleeftijden georganiseerd.
Zowel in Nederland als in België en Duitsland wordt de ingangsdatum van het ouderdomspensioen opgeschoven. Het begin van het AOW-pensioen is niet meer 65 jaar en ook het Belgisch pensioen en de Duitse Rente gaan later in. Omdat de verhoging van de AOW-leeftijd in België en Duitsland anders verloopt dan in Nederland ontstaan verschillende ingangsdata die steeds verder uit elkaar komen te liggen. Bureau voor Belgische en Duitse Zaken van de SVB gingen in op de gevolgen van de verschillende ingangsdata.
Deze sessie werd bijgewoond door verschillende bestuursleden en de adviseur van de VBNGB.

U kunt de presentatie vinden op de site van ITEM

3 Reacties

  1. Geweldig informatie, bedankt voor onder de aandacht brengen. Ik stuur het door binnen mijn netwerk.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.