Selecteer een pagina

Kifid over handelwijze bank bij mederekeninghouder en overlijden

nov 17, 2021

Uitspraak 2021-0944 (Bindend)

16 november 2021

Tegen: ING Bank N.V.

De vader van de consument is in 2019 overleden, hij hield twee en-/of-rekeningen aan bij de bank. De dochter van een van de mederekeninghouders heeft het overlijden van de vader van de consument bij de bank gemeld. Na het overlijden, maar voor de melding van het overlijden bij de bank, is het saldo van de en-/of-rekeningen weggeboekt.(..) . De commissie is van oordeel dat het beleid van de bank in beginsel aanvaardbaar is. Wel verwacht zij dat de bank een onderdeel van het beleid onder de loep neemt en zo nodig herziet. Dat leidt echter niet tot toewijzing van de vordering van de consument. Ten aanzien van de informatievoorziening heeft de bank tijdens de hoorzitting toegezegd informatie aan te leveren bij de consument.

Lees verder op: https://www.kifid.nl/uitspraken/

2 Reacties

  1. Als “weggeboekt” betekent dat het voor de belanghebbende verloren is dan lijkt dit op verduistering door ING ?

    Antwoord
  2. @witkam . Zie de uitspraak voor het antwoord. Het geld is niet naar een bankrekening van ING weggeboekt maar naar de bankrekening van de levensgezel van de overleden vader. Aangezien deze een en/of rekening had met die levensgezel was het wegboeken moeilijk te voorkomen: overlijden brengt niet met zich dat de rekening geblokkeerd wordt voor de andere rekeninghouder. Het gaat hier kennelijk om kind(eren) die een claim willen behouden op de nalatenschap van hun vader. De bank worden slechts geringe verwijten gemaakt door het Kifid.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.