Selecteer een pagina

Verhoogde belastingvrije som voor arbeidsgehandicapten in België

dec 7, 2021

Belastingvermindering gehandicapte personen voor in België wonende WAO- of WIA-gerechtigden

Woont u in België en krijgt u een arbeidsongeschiktheidsuitkering WAO of WIA uit Nederland van Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV)? U kunt in België een belastingvermindering voor gehandicapte personen krijgen: >>>>>

Lees verder in de nieuwsbrief december 2021  SVB-BBZ:  https://www.svb.nl/nl/bbz-bdz/

1 Reactie

  1. Ik zou hier toch wel enkele kanttekeningen willen plaatsen. Zo moet je invalide plus 66% erkend zijn voor ingangsdatum pensioen of voor 65 jaar(komt overeen met een wia/wao 80 tot 100%). Geldt ook als je invaliditeit haar oorsprong vindt in een aanwijsbaar incident voor de leeftijd van 65 jaar. De verwijzing geldt eigenlijk voor kinderen en/of andere personen plus 66% ten laste, denk maar inwonende kinderen, inwonende ouders….Een recent attest van het UWV waaruit deze gegevens blijken wordt aanvaard. Kan u geen attest en/of verklaring uwv voorleggen of oude beslissing op datum van oppensioenstelling voorleggen, dan moet u een aanvraag tot vaststelling invaliditeit inleiden bij de FOD Handicap. Denk er aan deze vermindering wegens invaliditeit wordt ook toegepast op de gewestelijke belasting van de onroerende voorheffing.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.