Selecteer een pagina

Reisverzekering niet eenzijdig te beëindigen

Kifid: verzekeraar moet reisverzekering herstellen

Wanneer in mei 2017 een echtpaar naar Thailand reist, wordt de man daar ziek. De behandelend artsen verklaren de man ‘not fit to fly’ en dat is hij nog steeds niet. De verzekeraar beëindigt de reisverzekering met terugwerkende kracht, nadat hij erachter komt dat de maximale dekkingstermijn van 180 dagen is overschreden. Het echtpaar verzet zich tegen de beëindiging en claimt de medische kosten en verblijfskosten voor zover niet vergoed door de zorgverzekeraar. De consumenten beklagen zich met succes bij Kifid. De verzekeraar heeft de reisverzekering ten onrechte eenzijdig beëindigd en moet die herstellen, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde uitspraak. Ook geldt in deze situatie dat ‘de dekking automatisch geldig blijft tot de eerst mogelijke terugkeer van de verzekerde’, zoals in de voorwaarden staat.

Lees verder op:

https://www.kifid.nl/kifid-verzekeraar-moet-reisverzekering-herstellen/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.