Selecteer een pagina

Buiten Nederland een paspoort of ID-kaart aanvragen bij u in de buurt

feb 14, 2022

Woont u buiten Nederland? En moet u ver reizen om een paspoort of ID-kaart aan te vragen? Bekijk dan of de ambassade of het consulaat-generaal tijdelijk in uw regio is. U kunt dan een paspoort of ID-kaart aanvragen bij u in de buurt (Bron: Nederland Wereldwijd)

Klik hier voor meer informatie.

10 Reacties

 1. Ja ook in Australia hebben we deze service. Maar probleem is dat de afspraken gauw vol zitten en er laatst een probleem was met online booking , je kreeg dat constant een fout melding . Mensen die daarna contact zochten waren soms te laat om toch een afspraak te maken en dat betekent dan toch de lange reis maken om naar Sydney te gaan om je paspoort te verlengen; soms duizenden km weg en je moet er week voor uittrekken; als je dat moet doen met gezin van 5 zijn de kosten soms meer dan 2000 $ voor de reis en overnachtingen….

  Antwoord
 2. Vorig jaar naar Nederland gemoeten voor vernieuwen paspoort. Vanuit zuid west Frankrijk is Parijs (ambassade) 800 km of Schiphol, 1200 km, lood om oud ijzer.
  In Frankrijk reed de paspoort bus niet wegens corona.
  In Spanje wél (Madrid), en dat is natuurlijk vreemd.
  Maar ja, Toulouse-Madrid is ook 800 km.

  Antwoord
 3. Ik zie net in het lijstje dat Frankrijk er niet eens bij staat. Gewoon even 800 km reizen is blijkbaar heen punt voor de Nederlandse staat.

  Antwoord
  • en dan die prijzen! 129 euro!! wat een spijt dat ik nooit de franse nationaliteit heb aangevraagd.

   • Hoedanigheid: - Niet-lid
   Antwoord
 4. Ik weet niet of deze mogelijkheid ook in andere landen bestaat, maar ik woon in Duitsland in het grensgebied. Hier is ook de mogelijkheid om bij een grensgemeente, b.v. Enschede, een paspoort of identiteitsbewijs aan te vragen. Kan toch een flinke reis naar Berlijn, Düsseldorf of München schelen.

  Antwoord
  • Grensgemeente Nederland voor ons in zuid Frankrijk: 1000 km.

   Antwoord
  • Wij hebben hier in België het voorrecht om15 kilometer vanaf de Nederlandse grens te wonen. Bergeijk is dan ook onze plaats waar we de paspoorten verlengen/vernieuwen en dat is dus allemaal goed te doen. Daarover geen klagen, gelet op de vele andere reacties. Wat mij echter wel stoort is het feit dat wij 2x zoveel moeten betalen voor dat Nederlandse paspoort (eigendom van de staat!). Sta je dus aan de balie in Bergeijk naast een plaatselijke bewoner die voor hetzelfde komt, alleen betaal ik 2x zo veel. Ik ga er van uit de de gemeente geld van de overheid krijgt om de paspoorten te vernieuwen. Wat is er dan eenvoudiger dat de kosten van die paar “buitenlandse” paspoorten bij de overheid, zijnde de formele verstrekker en eigenaar, te claimen.
   Dat geldt wat mij betreft overigens ook als je ergens op een Nederlandse ambassade aan de balie staat.

   Antwoord
   • Er is mij verteld dat het paspoort verlengen voor Nederlanders wonende in buitenland, extra onderzoek met zich mee brengt en daarom meer kosten.
    Op mijn vraag wat dat extra onderzoek dan inhoudt, bleef de medewerker het antwoord schuldig.
    Ach, wij Nederlanders zijn toch allemaal rijk (uitspraak van een kamerlid!), dus mogen we best wat extra betalen.

 5. Een vriend van mij woont in noord Colombia. En dan moet je echt naar Bogota reizen. Dat is meer dan een dagtrip.

  Ik denk dat er veel landen zijn waar het aanreizen een dure grap is. Ik denk ook dat veel overheidsinformatie neer komt op overheidspropaganda. En dat de VBNGB daar gepaste afstand toe moet houden.

  En af en toe ook zelf eens moet nadenken. En stilstaan bij al die “buiten gewesten”.

  Ik woon in Zuid Spanje. Het is mij nog nooit gelukt “in de buurt” mijn paspoort oid te verlengen. Dat gebeurde dan in een “grensgemeente” als ik in NL was. Maar dat is een luxe situatie, die niet voor alle Nederlanders buiten Nederland weggelegd is.

  Antwoord
  • Voorheen kon je nog wel eens naar een consulaat, was voor ons 55 km.
   Maar die moesten wegens bezuinigingen gesloten worden worden, en alleen nog maar werkende voor het zakenleven.
   Ik las laatst dat er wel een consulaat in Burkino Faso (waar ligt dat?) geopend is.
   Hoe zot kan je het bedenken.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.