Selecteer een pagina

Samenloop van WIA met Altersrente

mrt 3, 2022

ECLI:NL:CRVB:2022:372 Centrale Raad van Beroep, 23-02-2022, 20/945 WIA

Datum uitspraak: 23-02-2022 Datum publicatie: 02-03-2022 Rechtsgebieden: Socialezekerheidsrecht Bijzondere kenmerken: Hoger beroep Vindplaatsen: Rechtspraak.nl
Inhoudsindicatie:
Wijziging WIA-uitkering. De Altersrente is terecht in mindering gebracht op de WIA-uitkering op grond van artikel 1, eerste lid, onder c van het Besluit samenloop. De Altersrente dient te worden aangemerkt als een ouderdomsuitkering, dan wel enige andere uitkering, die in verband met het bereikt hebben van een bepaalde leeftijd is toegekend.

1 Reactie

  1. Ik stel mij vragen bij dit vonnis. Het gaat om een invaliditeit na 01.05.2010, zelfs niet speelt niet gezien met Duitsland als opbouwland altijd een recht uit beide landen gold, ook voor 01.05.2010. M.i. zou hier dan ook sprake moeten zijn van een prorata-uitkering uit Nederland én Duitsland, waarbij ieder land op basis van de tewerkstelling een WIA dan wel een Duitse invaliditeitsuitkering toekent en uitbetaalt.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.