Selecteer een pagina

Onderzoek naar de dienstverlening van de Nederlandse overheid

mrt 20, 2022

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ons verzocht mee te werken aan een onderzoek naar de dienstverlening van de Nederlandse overheid. Wij geven daar graag gehoor aan. Het verzoek is gedaan aan andere belangenbehartigingsorganisaties en aan ambassades. Het kan dus zijn dat u dit verzoek meerdere malen bereikt. Het spreekt vanzelf dat u de enquête niet meer dan eenmaal invult.

De onderstaande tekst is van het ministerie.

De Nederlandse (Rijks)overheid wil de dienstverlening aan burgers in het buitenland – Nederlanders en niet-Nederlanders – verder verbeteren. Uw ervaringen met die dienstverlening en uw oordeel daarover zijn voor ons belangrijk.

Overheidsdiensten werken samen aan één portaal, Nederlandwereldwijd.nl, met alle relevante informatie op één plek. Een centrale plek voor het regelen van uw overheidszaken. U vindt hier informatie over overheidsproducten en -diensten die u als Nederlander over de grens nodig kunt hebben. Van DigiD tot rijbewijs, van AOW tot stembiljet, van paspoort tot studiefinanciering. Op Nederlandwereldwijd.nl kunt u inmiddels voor al deze zaken – en veel meer – terecht, en de medewerkers van Nederland Wereldwijd staan 24/7 klaar om uw vragen te beantwoorden, met u mee te denken en waar nodig door te verwijzen naar de juiste instanties en kanalen.

Deze maand (maart 2022) voert onderzoeksbureau CHOICE in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken een nieuw onderzoek uit. Dit onderzoek bevat vooral vragen over uw recente ervaringen met diensten van de Nederlandse overheid en uw oordeel over overheidsdienstverlening in het algemeen. Ook gaat de enquête in op de gevolgen van de coronacrisis voor overheidsdienstverlening. De resultaten worden gebruikt om de Nederlandse overheidsdienstverlening, waaronder Nederland Wereldwijd, zo goed mogelijk te laten aansluiten op uw behoeften en wensen.

We hopen dat u mee wilt doen aan dit onderzoek. Deelname aan het onderzoek duurt ca. 15 minuten, en kan tot 31 maart 2022. U kunt het onderzoek bereiken via https://surveys.thechoice.nl/s3/dpc2145-k6

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Namens alle betrokken overheidsorganisaties:

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Den Haag

2 Reacties

  1. Uiteraard heb ik de enquette ingevuld, waarbij mij toch enkele hiaten in de vraagstelling en de mogelijkheid te antwoorden is opgevallen.
    Maar ja ik ben dan ook geen expert, hahahaha

    Antwoord
  2. Gedaan maar het vraagt veel tijd. 40 minuten en ik deed het snel.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.