Selecteer een pagina

Afgifte verklaring ziektekostenverzekering voor Thailand

NIET-BINDEND ADVIES GCZ, 31 MEI 2022, SKGZ202102113 [12]                 Dossiernummer:                  202102113                  Onderwerp:                  Overig                  Uitkomst:                  Afgewezen                 Samenvatting:   _De ziektekostenverzekeraar is niet gehouden voor de aanvullendeziektekostenverzekering een State of insurance af te geven._Verzoeker verblijft regelmatig in Thailand. Ten behoeve van de afgiftevan een inreisvisum stelt de Thaise overheid als voorwaarde dat men moetbeschikken over een verzekering tegen ziektekosten die gedurende hetverblijf in Thailand dekking biedt van minimaal THB 400.000 (Inpatient)en THB 40.000 (Outpatient). Tevens moet de verzekering tegenziektekosten dekking bieden van ten minste $ 100.000 voorCovid-gerelateerde zorg. De ziektekostenverzekeraar verklaart dat hijweliswaar bereid is een verklaring af te geven, maar dat hij hierin geenbedragen wil vermelden. De commissie overweegt dat verzoeker heeftverzocht om een niet-bindend advies over de aanvullendeziektekostenverzekering. Omdat de maximale vergoeding perdekkingsrubriek (veel) lager is dan de bedragen waarop de gevraagdeverklaring ziet, is de ziektekostenverzekeraar niet gehouden tot afgiftevan de verzochte State of insurance op basis van deze verzekering.

Zie: https://www.kpzv.nl/document/39954649-1ad2-4ac7-92a3-5cd3347940b0

1 Reactie

  1. Verzoeker heeft tenminste een keus die wij als verdragsgerechtigden niet hebben en in de CAK dwangbuis zitten en dus niet naar Thailand kunnen vanwege het ontbreken van een ziekte kostendekking en dus geen reisverzekering kunnen afsluiten.
    Wanneer gaat onze vereniging dit nu eens in Den Haag regelen?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.