Selecteer een pagina

Geboorteakte aanvragen

jul 11, 2022

Bron: Rijksoverheid

Wilt u een kopie van uw geboorteakte? U heeft deze bijvoorbeeld nodig als de gemeente hierom vraagt. Vraag dan een afschrift of uittreksel van uw geboorteakte aan. Of meertalig internationaal uittreksel.

Klik hier voor het gehele bericht.

4 Reacties

 1. Ik heb een recente ervaring. In Frankrijk vroeg ik met een afschrift in de originele taal, zoals zij aangaven (!), de sociale zekerheid aan. Ze vroegen daarna voor een meertalige versie en toen ik aangaf dat juist zij voor de versie in de originele taal vroegen zeiden ze dat die (in de jaren 50 nog handgeschreven) onleesbaar was. Ik stuurde nog een meertalige versie na. Uiteindelijk kwam het toch goed.

  Antwoord
 2. Geen informatie hoe en/of waar aan te vragen vanuit buitenland
  Kan dit online?

  Antwoord
  • Je moet die aanvragen (online) bij de gemeente waar je bent geboren (of gehuwd voor een huwelijksakte). Je betaalt online (plm. 15 euro incl. verzending) en dan krijg je hetgeen je vraagt thuis gestuurd (check je postadres). Bepaal goed je keuze (afschrift, meertalig).

   Antwoord
  • Als de gemeente waar u geboren bent die service biedt kan dat online. Voor zover mij bekend doen de meeste gemeentes in Nederland dat.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.