Selecteer een pagina

NIDI onderzoek naar pensioenmigratie vanuit Nederland

sep 19, 2022

zie alhier:

Demos, bulletin over bevolking en samenleving, jaargang 38, nummer 5 mei 2022 (nidi.nl)

5 Reacties

 1. Waardeloos onderzoek;Duitsland en België zijn er voor het gemak uitgelaten!!
  In die landen wonen waarschijnlijk de meeste gepensioneerde Nederlanders!
  Ook wordt met geen woord gerept over de overheids-diefstal met de ziektekosten verzekering in 2006,met als uitspraak bij het CBR: Discriminatie is geen discriminatie,als het niet zo bedoeld is!!
  Verder wordt met geen woord gesproken over de Nederlandse belastingdienst,die het pensioenado’s onnodig zo lastig mogelijk maakt!

  Antwoord
 2. Interessant onderzoek; dank voor de info.
  Het feit dat “problemen met Nederlandse instanties” het meest genoemd worden, geeft toch wel te denken. Ook wij hebben dat ondervonden. Op 16 mei dit jaar uitgeschreven in Nederland na onduidelijk gedoe met het CAK.
  Onze “opname” in de Zweedse systemen verliep vlekkeloos!
  Het verkrijgen van een “Persoonsnummer” (Zweedse BSN) duurt altijd even. Ondertussen werden wij in de eerste maand al bij elke instantie direct met behulp van een door henzelf verzonnen nummer overal ingeschreven en geholpen (Bankrekening, Gezondheidszorg, Auto-import, Verzekeringen). In de tweede maand kwam het Persoonsnummer; in de derde maand het Zeedse identiteitsbewijs. Alles geregeld in drie maanden.
  De moeilijke klus met de Nederlandse belastingen start volgend jaar.

  Antwoord
 3. Ik ben benieuwd hoeveel VBNGB leden buiten Nederland, België en Duitsland wonend een uitnodiging voor deelname aan de enquête hebben gekregen. Ik woon in B en zat dus niet in doelgroep maar vind dat zeer betwistbaar. M.i. is het criterium afstand van familie niet steekhoudend en betwistbaar want verschil in reistijd en -kosten naar bijv. Amsterdam of nog noordelijker Leeuwarden vanuit bijv. Spanje met vliegtuig zijn niet erg veel langer of hoger dan met auto vanuit (het zuiden van) B of D.

  Antwoord
 4. Ik ben Nederlander en woon al 16 jaar in Amerika. Ik hoop van harte dat ik zal mijn Nederlandse pension hier kan krijgen zonder naar Nederlands hoef te gaan. Alleen via consulaat.

  Antwoord
 5. Ik woon in the Dominican republic.
  Heb lange tijd in de Nederlandse Antillen gewoond (daar heb ik ook mijn laatste paspoort gekregen en die hebben geen DigiD nummer in de paspoort), en ben uit Nederland vertrokken voor dat het DigiD was ingevoerd.
  Probeer nu al een paar jaar dat te bemachtigen, iedere keer als ik contact met hun opneem krijg ik te horen dat ze het hebben opgestuurd. Maar nog steeds niks ontvangen.
  Mijn pensioen van de Nederlandse Antillen ontvang ik zonder problemen.
  Maar dat met dat beleid van de Nederlandse ambtenarij word ik van kastje naar de muur gestuurd.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.