Selecteer een pagina

SNBN discussieavond over dubbele nationaliteit

sep 23, 2022

21 september 2022

Maandagavond 3 oktober (20.00u NLse tijd) organiseert SNBN een discussieavond over de dubbele nationaliteit. Aanwezig zijn Kamerleden van verschillende politieke partijen. Het online evenement is met medewerking van advocaat Hermie de Voer van Everaert Advocaten, die heel veel weet over dit thema.

Nederlanders van over de hele wereld volgen deze avond en kunnen hun vragen van tevoren insturen

Lees verder op: https://www.nederlandersbuitennederland.nl/discussieavond-dubbele-nationaliteit/

5 Reacties

 1. Antwoord op 2de Kamervragen:
  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2022/11/18/antwoorden-kamervragen-over-de-modernisering-van-de-rijkswet-op-het-nederlanderschap
  daaruit:
  Antwoord op vragen 3 en 4 bij passage coalitieakkoord vraag 2 De afspraak uit het coalitieakkoord tot wijziging van de Rijkswet op het Nederlanderschap (hierna: RWN) bevat twee onderdelen. Enerzijds is beoogd het automatisme te herzien waarmee het Nederlanderschap verloren gaat na een verblijf van dertien jaar3 buiten het Koninkrijk en het gebied waarop het Verdrag betreffende de Europese Unie van toepassing is.4 Anderzijds wordt het mogelijk het Nederlanderschap te herkrijgen als dat na 1 april 2003 op deze grond verloren is gegaan. Ik bereid een wetsvoorstel voor dat de Rijkswet op het Nederlanderschap op deze twee onderdelen wijzigt. Daarin wordt de verliesregeling in artikel 15, eerste lid, aanhef en onder c, RWN zodanig gewijzigd dat het daarin opgenomen automatisme wordt herzien. Tevens wordt een nieuw optierecht geïntroduceerd waarmee het Nederlanderschap kan worden herkregen als dat na 1 april 2003 verloren is gegaan als gevolg van artikel 15, eerste lid, aanhef en onder c, RWN. Ik streef ernaar een conceptwetsvoorstel in het eerste kwartaal van 2023 in (internet)consultatie te geven.

  Antwoord
 2. 4. Verrassend nieuw wetsvoorstel dubbele nationaliteit D66 – PvdA/GroenLinks
  Als een duveltje uit een doosje: met het klappen van het kabinet en daarmee het failliet van het wetsvoorstel dubbele nationaliteit vanuit CU/D66/CDA/VVD, hebben PvdA/GroenLinks en D66 deze week met spoed een eigen, nieuw wetsvoorstel dubbele nationaliteit gepresenteerd – leunend op een voorstel dat ze al jaren eerder gezamenlijk haddden ingediend. In het kort: dubbele nationaliteit wordt hiermee mogelijk gemaakt voor Nederlanders buiten Nederland – daarnaast kan voor onvrijwillige oud-Nederlanders (vanaf 2001) kan het Nederlanderschap hersteld worden.
  Lees verder op:
  https://www.nederlandersbuitennederland.nl/nieuwsbrief-25-oktober-2023/#comment-6259

  • Hoedanigheid: - Adviseur
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.