Selecteer een pagina

Informatieservice Buitenlandse Zaken

mei 15, 2024

Bron: Rijksoverheid

Het zomerseizoen nadert snel en mogelijk moet u een afspraak maken voor de verlenging van uw paspoort of ID-kaart. Het is belangrijk documenten up-to-date te houden voor het geval u bijvoorbeeld onverwachts moet reizen. Ook kan het zijn dat een geldige identificatie wordt gevraagd om uw zaken te regelen.
Omdat het maken van een reisdocument wel acht weken kan duren en vervolgens het reisdocument toegezonden moet worden, is het van belang tijdig de aanvraag in te dienen.
U hoeft niet te wachten totdat uw reisdocument bijna verloopt om een nieuwe aan te vragen.
Veel Nederlanders hebben in 2024 een nieuw reisdocument nodig en daardoor kan de wachttijd oplopen. Voorkom dat u hierdoor in de knel komt en vraag op tijd een nieuw reisdocument aan.

Kijk ook tot wanneer het paspoort van uw kind geldig is. Verloopt het paspoort van uw kind binnenkort? Dan moeten beide ouders toestemming geven om een reisdocument aan te vragen. Verloopt het reisdocument van uw kind in 2024? Vraag ook in dat geval nu al een nieuw reisdocument aan.

Vragen? Wij helpen graag! Meer informatie op www.nederlandwereldwijd.nl. Check hoe u stap voor stap uw reisdocument vernieuwt op nederlandwereldwijd.nl/paspoort.

Download de reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane:

Link naar BZ Reisadvies Android app Reisapp Android
Link naar BZ Reisadvies iOS app Reisapp iOS

 

3 Reacties

 1. Bonjour,

  Goede grap dit! Als je geweigerd bent voor de RV à montpelier omdat ik bijde benen nog heb…

  Voor mij geen nieuw paspoort, kosten 600 euro voor 2 TGV tickets en overnachting naar Parijs.

  Jammer dat zo n verplicht paspoort alleen nog voor rijken is bestemd, al komt dat vast goed uit gezien de vele aanvragen.

  Ooievaar!

  • Hoedanigheid: - Niet-lid
  Antwoord
 2. Info over rijbewijs is ook interessant. Wordt dit jar 75 dus keuring voor verlenging noodzakelijk. Redelijk ingewikkeld om voor een keuring naar NL te moeten op bepaald moment.

  • Hoedanigheid: - Niet-lid
  Antwoord
 3. In de grensgemeente Enschede kon ik pas over 5 maanden een afspraak voor een nieuw paspoort krijgen. Nieuwe ID-kaart voor onze zoon kon sneller, binnen 3 maanden.

  • Hoedanigheid: - Niet-lid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.