Selecteer een pagina

Banken herzien gezamenlijk antiwitwasproject om nieuwe wetgeving

jul 2, 2024

Bron: taxlive Vijf Nederlandse banken die via een initiatief samenwerken om witwassen te bestrijden, gaan dit project herzien. Aanleiding is nieuwe Europese wetgeving die per juli 2027 van kracht wordt. Momenteel werken nog zestig mensen aan het initiatief met de naam Transactie Monitoring Nederland (TMNL), maar volgens een woordvoerder gaat het project op kleinere schaal…

Deze pagina is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden van de VBNGB

Een deel van deze website is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden. Het bij elkaar brengen van relevante informatie kost inspanningen en geld. Zo ook deze website en het onderhouden er van. Een deel van de website houden wij vrij toegankelijk. Hier leest u wat vrij is en wat niet, en waarom.
Als u al lid bent kunt u hieronder inloggen. Bent u nog geen lid? Dan nodigen wij u uit om lid te worden, door het aanmeldformulier in te vullen.

1 Reactie

 1. “alleen uitgewisseld mogen worden als er een hoog risico op witwassen is geconstateerd.”

  Wat is een hoog risico? Wie bepaald dus wat hoog is en wanneer wel of niet gedeeld wordt?

  Er moet dus al witwassen zijn geconstateerd! Het kalf is dus al ergens verdronken!
  Ik onderschrijf het belang van privacy, maar criminelen en hun activiteiten worden steeds vernuftiger. Hoe meer drempels voor de onderzoekers /rechercheurs hoe meer mogelijkheden voor de witwas-Bv’s !
  Mede gelet op de financiële expansie binnen menige criminele activiteit heeft men daar geen last van financiële problemen.
  Er zullen ongetwijfeld de nodige financiën worden vrijgemaakt om het witwassen te bemoeilijken en de daar kundige criminele lieden voor in te huren.

  • Hoedanigheid: - Lid
  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.