Selecteer een pagina

Voorlichting Team GWO over regeling KBB en Belastingverdrag met Duitsland

mrt 25, 2016

Het Team GWO (Grensoverschrijdend Werken en Ondernemen) van de belastingdienst geeft op verzoek voorlichting aan bedrijven, vakbonden en verenigingen. Op 22 maart 2016 heeft in Ramstein een voorlichtingsbijeenkomst plaatsgevonden voor gepensioneerde Nederlandse militairen, woonachtig in Duitsland, met als onderwerpen de Regeling Kwalificerende Buitenlandse Belastingplicht en het Belastingverdrag met Duitsland. De hierbij gegeven presentatie is hieronder te bekijken.

Bij de bespreking van de Regeling Kwalificerende Buitenlandse Belastingplicht wordt in de voorbeelden gesproken over “loon uit dienstbetrekking”. Hier had ook “pensioen” kunnen staan. Het gaat erom, welk land het heffingsrecht heeft, niet of de aanleiding voor de inkomsten een huidige of een vroegere dienstbetrekking is. Bij het Belastingverdrag komen uitsluitend ambtenarenpensioenen ter sprake. Waarschijnlijk is dit vanwege de doelgroep, bovendien zijn bij deze categorie de consequenties van het samengaan van de twee nieuwe regelingen nogal gecompliceerd.

Aan het eind van de presentatie zijn de adressen en telefoonnummers van zowel het GWO Team als de Belastingdienst Buitenland opgenomen. Het GWO Team kunt u benaderen voor algemene vragen over grensoverschrijdende belastingzaken en over de presentatie, voor vragen over uw eigen belastingaangifte kunt u bij de Belastingdienst Buitenland/de Belastingtelefoon terecht.

Team Grensoverschrijdend Werken en Ondernemen (GWO), Postbus 5750, 6202 MB Maastricht
Vanuit België: 0800-90220
Vanuit Duitsland: 0800-1011352
Vanuit Nederland: 0800-0241212

Belastingdienst/Limburg kantoor Buitenland, Postbus 2865, 6401 DJ Heerlen
Belastingdienst/Belastingtelefoon Buitenland: 0031 555 385 385

Hier vindt u de gehele presentatie van het Team GWO.

Roy Meijnderts

0 reacties

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.