Selecteer een pagina

Bronlandheffing op pensioenen in belastingverdragen: enkele details – Deel I

aug 31, 2016

Inleiding De Nederlandse regering streeft voor de inkomstenbelasting naar bronlandheffing over pensioenen in belastingverdragen. Dit uitgangspunt is vastgelegd in de Notitie Fiscaal Verdragsbeleid 2011. Dat houdt in dat Nederland probeert de belastingheffing over de pensioenen in de uitkeringsfase naar zich toe te trekken, gegeven het feit dat de omkeerregel in de fiscale sfeer van toepassing…

Deze pagina is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden van de VBNGB

Een deel van deze website is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden. Het bij elkaar brengen van relevante informatie kost inspanningen en geld. Zo ook deze website en het onderhouden er van. Een deel van de website houden wij vrij toegankelijk. Hier leest u wat vrij is en wat niet, en waarom.
Als u al lid bent kunt u hieronder inloggen. Bent u nog geen lid? Dan nodigen wij u uit om lid te worden, door het aanmeldformulier in te vullen.

1 Reactie

 1. Bij nieuwe wetten of verdragen dienen bestaande gevallen gerespecteerd te worden en niet met een “kluitje in het riet gestuurd” zoals nu gebeurt met het verdrag met Duitsland.Of mogelijk nog beter een keuze om te kiezen voor woonland belasting of bronland belasting, met alle vóór en nádelen van beide systemen.

  Ook in het verleden zijn vaak met fiscale facilitatie, financiele rechten opgebouwd, waarbij bestaande gevallen werden gerespecteerd. Denk aan de koopsom polissen en lijfrenten, oud en nieuw regime. Ook wordt naar willekeur nederlanders in het buitenland verschillend behandeld. In sommige landen blijven gepensioneerde nederlanders gewoon belastingplichtig in hun woonland.
  Wiebes verklaarde dat in de T.K. dat aantallen gepensioneerden zeker een rol spelen in het desbetreffende land. Hoezo voor de wet zijn alle nederlanders gelijk ?
  Ik woon al 25 jaar in Duitsland. Heb voor m’n pensioen alle nadelen ervaren van het duitse belastingsysteem, mag nu alle nadelen ervaren van het nederlandse systeem.
  Ik heb me daarop niet kunnen voorbereid en het kost mij ruim 25% van mijn besteedbaar inkomen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.