Selecteer een pagina

CSG en CRDS heffing in Frankrijk

sep 10, 2016

De Franse fiscus (DGFiP/DRESG) heeft laten weten dat er tienduizenden verzoeken tot terugbetaling van CSG premie zijn ingediend naar aanleiding van de uitspraak van het Europese Hof (bekend als de zaak de Ruyter).

Er is een speciale organisatie in het leven geroepen om al deze bezwaarschriften te verwerken. Wanneer men op een bezwaarschrift na 6 maanden geen antwoord ontvangt betekent dat in het algemeen dat het bezwaar is afgewezen. Binnen die tijd moet men dan actie ondernemen wanneer men het er niet mee eens is. In dit geval laat de fiscus weten dat de afhandeling langer kan gaan duren. Daarom blijft het ingediende bezwaar ook na 6 maanden van kracht.

Het gaat nu over de kalenderjaren 2013 en 2014. Over 2015 wordt op het ogenblik overleg gevoerd omdat de regeling in december 2015 is veranderd (de reparatiewetgeving) en men vecht aan dat die met terugwerkende kracht kan worden toegepast. Overigens wordt de reparatiewetgeving op zich ook aangevochten.

Onderstaande bijlagen van de fiscus geven aan in welke situaties en hoe te handelen. Indien u CSG en CRDS heffing betaalt zijn deze documenten van belang:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.