Selecteer een pagina

Bronlandheffing op pensioenen in belastingverdragen: enkele details – Deel II

okt 30, 2016

Uit secundaire regelgeving zijn nadere details af te leiden over bijzondere situaties waarin Nederland geacht wordt pensioenen fiscaal gefacilieerd te hebben. Het gaat daarbij in het bijzonder om situaties dat men als werknemer enige tijd vanuit het buitenland in Nederland is gaan werken of juist in het buitenland is gaan werken. Van belang is daarbij…

Deze pagina is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden van de VBNGB

Een deel van deze website is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden. Het bij elkaar brengen van relevante informatie kost inspanningen en geld. Zo ook deze website en het onderhouden er van. Een deel van de website houden wij vrij toegankelijk. Hier leest u wat vrij is en wat niet, en waarom.
Als u al lid bent kunt u hieronder inloggen. Bent u nog geen lid? Dan nodigen wij u uit om lid te worden, door het aanmeldformulier in te vullen.

1 Reactie

 1. ECLI:NL:RBGEL:2021:3338 Rechtbank Gelderland, 30-06-2021, AWB – 20 _ 3764
  Datum uitspraak:
  30-06-2021
  Datum publicatie:
  27-08-2021
  Rechtsgebieden:
  Belastingrecht
  Bijzondere kenmerken:
  Eerste aanleg – meervoudig
  Vindplaatsen:
  Viditax (FutD), 30-8-2021
  Rechtspraak.nl
  Inhoudsindicatie:
  Pensioengerechtigde, binnenlands belastingplichtige, ontvangt pensioen van Nederlands pensioenfonds. Het pensioen is deels opgebouwd tijdens buiten Nederland uitgeoefende dienstbetrekking. Toepassing saldomethode van paragraaf 2.4 van het besluit van de staatssecretaris van Financiën van 9 oktober 2015, nr. DGB2015/7010M.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.