Selecteer een pagina

Zorgdebat in Nederland: “Wantrouwen in de zorg, daar moet het over gaan”

“Deze titel geven de auteurs Enzo van Steenbergen en Kim Bos in het NRC van 10 januari 2017 aan een bijdrage over het zorgdebat in Nederland, aan de vooravond van de verkiezingen in maart, en terugkijkend op 10 jaar ZVW. Politici reageren vooral op incidenten in de zorg. De echt belangrijke thema’s laten ze liggen, vinden voorlopers in de zorg die een oprecht debat willen.”

Lees verder in: NRC 10 januari 2017

Lees gerust ook:

 • NRC interview met André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland: Zorgverzekeraars zijn de natuurlijke pispaal.NRC 28 december 2016
 • Zorgmanifest: laat politici eerlijk zijn over welke zorg niet meer kan. Politieke partijen praten te weinig over de echte problemen in de zorg, vindt een groep prominente artsen en zorgbestuurders. NRC 10 januari 2017

Meer informatie over het zorgdebat in Nederland:

1 Reactie

 1. De marktwerking heeft een dramatisch effect gehad op de zorgkosten. Met name de administratieve kosten in de zorg zijn gestegen van 5 naar minstens 15 %.

  We moeten weer een onderscheid maken tussen cure en care.

  De cure moeten we grootschalig houden,behalve de cure momenten in de thuiszorg, en andere typen zorg. De organisatie van ziekenhuiszorg moet volledig bepaald gaan worden door artsen, die in dienstverband werken, maar best veel mogen verdienen.

  Voor zorg moet gekozen gaan worden voor kleinschaligheid. Een model als buurtzorg speekt mij zeer aan. Ik geloof in zorgmedewerkers aan de basis.Deze mensen stralen een geweldige betrokkenheid uit, en blijken elkaar te kunnen vormen en corrigeren.

  Leg de verantwoordelijkheid voor zorg aan de basis, en voor care en cure nog nadrukkelijker bij de overheid.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.