Selecteer een pagina

Onroerend goed belasting in Portugal

apr 6, 2018

“Eigenaren van onroerend goed in Portugal zijn aan de gemeente, waar hun woning ligt, onroerendgoedbelasting (Imposte Municipal sobre os Imóveis=IMI) verschuldigd. Deze belasting moet voor 30 april betaald zijn, doet u dit niet dan kan dit vervelende gevolgen hebben.

IMI is verschuldigd door de huiseigenaar, de vruchtgebruiker of de eigenaar van de grond. Elke gemeente hanteert zijn eigen tarief en kan jaarlijks aangepast worden. Het tarief is mede afhankelijk van het soort onroerend goed in bijvoorbeeld verstedelijkt of landelijk gebied. Peildatum is 31 december van het belanstingjaar. Afhankelijk van de hoogte van de IMI-aanslag mag de aanslag in één of meerdere termijnen worden voldaan.”

Lees verder in: Mondi belangenorganisatie, 3 april 2018 (auteur Rob Smulders)

Uitvoerige informatie over onder andere dit onderwerp treft u aan in het boek Wonen en kopen in Portugal.

Met dank aan Herman van Katwijk, van Calvos Casas.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.