Selecteer een pagina

Verslag bezoek aan Vaste Commissie Financiën van de Tweede Kamer op13 september 2018

okt 6, 2018

Op 13 september 2018 is een delegatie van ons bestuur samen met een delegatie van de FANF (Fédération des Associations Néerlandaises en France) ontvangen  door de Vaste Commissie Financiën van de Tweede Kamer.

Hierbij het verslag van de bijeenkomst en de daarbij horende documenten.

Door de VBNGB werden aan de orde gesteld:

Door de FANF werden aan de orde gesteld:

3 Reacties

 1. Sorry…door mijn woord dyslexie kan ik nog zoveel lezen als ik wil, maar ik begrijp het niet, dat is altijd een probleem bij mij geweest. Ik waardeer het best wat u en de andere allemaal doen voor ons alle,maar het is echt niet aan mij besteed.

  Met vriendelijke groeten
  Lies Schinkel

  Antwoord
 2. Met betrekking tot het overgangsrecht bij nieuwe belastingverdragen, waarin aan Nederland bronheffing wordt toegekend, zijn uitstekende argumenten gebruikt! Dank jullie wel, afgevaardigden.

  Antwoord
 3. Ik zie nog geen reacties m.b.t. het gewijzigde beleid inzake KBB m.i.v. 01.01.2019, namelijk het niet volledig toepassen van heffingskortingen. Dit, omdat de belastingdienst moeite schijnt te hebben met het terugkrijgen van teveel, dan wel niet recht uitbetaalde toeslagen en/of verkregen heffingskortingen.
  Dan voert men maar even een ”iedereen over één kam beleid” in voor de KBB’ers, in plaats van de boosdoeners harder aan te pakken.
  Een dergelijk beleid is te vergelijken met iedereen een bekeuring geven, omdat het lastig blijkt te zijn, bij een aantal overtreders de bedragen in te vorderen.
  Het is natuurlijk van de gekke dat wij als KBB’er dan maar een voorlopige aanslag moeten aanvragen om je recht alvast te krijgen. Wordt wederom een actie bij de buiten Nederland woonachtige belastingplichtige gelegd, omdat de overheid wederom incompetent blijkt te zijn. We moeten ook al een inkomensverklaring indienen. Waarom hebben we eigenlijk een BSN en digitale fiscale uitwisseling? Toch om dit makkelijker te maken, zeker in Europa.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.