Selecteer een pagina

Reactie VBNGB op consultatie fiscaal verdragsbeleid en aanwijzing van laagbelastende staten.

okt 24, 2018

Op 26 september 2018 hebben wij van het Ministerie van Financiën een uitnodiging ontvangen om te reageren op de  consultatie fiscaal verdragsbeleid en aanwijzing van laagbelastende staten. Door middel van deze consultatie werd aan ons en anderen de gelegenheid gegeven om de voor ons van belang zijnde aangelegenheden in relatie tot het fiscaal verdragsbeleid en…

Deze pagina is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden van de VBNGB

Een deel van deze website is afgesloten en alleen toegankelijk voor leden. Het bij elkaar brengen van relevante informatie kost inspanningen en geld. Zo ook deze website en het onderhouden er van. Een deel van de website houden wij vrij toegankelijk. Hier leest u wat vrij is en wat niet, en waarom.
Als u al lid bent kunt u hieronder inloggen. Bent u nog geen lid? Dan nodigen wij u uit om lid te worden, door het aanmeldformulier in te vullen.

6 Reacties

 1. Zeer duidelijke en weloverwogen reaktie, die ik,als lid, volledig onderschrijf!

  Antwoord
 2. Dit verzoek lijkt me uitstekend geformuleerd.

  Antwoord
 3. Beste

  Ik woon in Belgie als gepensioeneerd nederlands rijksambte naar.
  Nu zit ik met een aantal gewetens vragen omtrent fiscaliteit mbt mijn appartement in Maastricht en woonhuis te belgie (waar ik ook woon) in relatie tot het belastingtractaat ned belgie, dubbele belastingen.
  Ik wil met best lid maken van uw vereniging maar mijn vraag vooraf is of U mij hierin kunt helpen.

  Huub Ruber

  Antwoord
 4. Een zeer duidelijk en goed gefundeerd verzoek. Ik hoop dat de regering dit verzoek zal volgen!

  Antwoord
 5. Als ik vandaag lees, dat minister Koolmees bij de huidige onderhandelingen wantrouwen vreest bij de burger inzake toekomstig pensioen, dan heeft hij daar gelijk in!

  De overheid is hierin namelijk de meest onbetrouwbare factor. Van een eindloonpensioen zijn we al naar een middelloonpensioen gegaan, onverwacht worden we met een steeds wijzigende AOW-leeftijd geconfronteerd en daardoor met een onverwacht pensioengat opgescheept, dat groter kan worden. Daarbij is dan het gewijzigde belastingverdrag gekomen, wederom een onverwachte wijziging, welke inderdaad geen recht doet aan een beslissing die men al jaren daarvoor heeft genomen op basis van ervaringen, opgedaan met het werken in een buitenland.
  Naast de oplopende woonlandfactor (waarbij we zelf moeten nagaan of die wel op juiste gegevens is gebaseerd), impliceert dit een continue achteruitgang van netto inkomsten.
  Het is triest, dat we in Nederland niet verder komen dan becijferen achter de komma van een mogelijke inkomensvooruitgang (niet voor gepensioneerden), maar wel inmiddels 3.000 miljard via de ECB in de markt hebben gepompt!
  Wetgeving wordt voorgesteld door ambtenaren, voorgelegd door de Tweede Kamer en vòòr invoering gecontroleerd door een Eerste Kamer. Het zou goed zijn als die Eerste Kamer die controle eens beter zou doen en dan met name op de praktische effecten van de in te voeren wetswijzigingen, want daar schort het nu steeds aan.

  Als burger in, in dit geval een EU-land, probeer je nog Europees te denken, dat willen de overheden ook graag. De vraag laat zich dan wel stellen, waarom denkt de overheid in dit geval (belastingtechnisch) nog steeds nationaal? Omdat dit is afgesproken? Werk er dan als EU-landen aan om ook dit te veranderen, maar zover zal Europa nog niet zijn en ook niet komen, als we doorgaan zoals we op dit moment doen.

  Gezamenlijk staan we sterker en het wordt duidelijk dat wij ons als burger steeds luider moet laten horen! In elk land constateer je, dat de politiek verder weg is komen te staan van de ”straat”. Deze ontwikkeling dient te worden gekeerd.

  De wens van de VBNGB is helder geformuleerd en het is te hopen, dat men hier in Den Haag naar zal luisteren.

  Antwoord
 6. De nieuwe notitie Fiscaal verdragsbeleid zal volgens planning van Financiën worden ingediend in januari 2020 bij de 2de Kamer

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.