Selecteer een pagina

Deze pagina bevat verouderde informatie.

Petitie actie van Nederlandse Vereniging van Organisaties Gepensioneerden (NVOG)

mei 7, 2019

Wij hebben op 6-5-2019 van Hans Knip wonende in Duitsland het verzoek ontvangen volgend bericht te plaatsen.

“Petitie actie van Nederlandse Vereniging van Organisaties Gepensioneerden (NVOG)”

De verenigingen van gepensioneerden, de KNVG en NVOG, vragen namens gepensioneerden en toekomstig gepensioneerden in Nederland dringend aan de Tweede Kamer om samen met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het volgende te regelen:

 • Zorg ervoor dat de meer dan drie miljoen gepensioneerden in Nederland via hun organisaties rechtstreeks deel kunnen deelnemen aan de onderhandelingen die de minister van SZW en de sociale partners voeren over een nieuw pensioenstelsel, als ook bij de verdere uitwerking en de implementatie daarvan.
 • Bevorder dat er op zo kort mogelijke termijn een pensioenakkoord tot stand komt waarmee de indexatie voor gepensioneerden én werkenden zo veel mogelijk wordt hersteld, onnodige kortingen worden voorkomen en er zo weer ruimte komt voor indexatie van pensioenen.

Bent u hierin geïnteresseerd en wilt u meer informatie hierover, klik dan hier.

6 Reacties

 1. uitstekend initiatief

  Antwoord
 2. Prima idee, maar heb gezien het verleden weinig tot geen vertrouwen in de politiek!!!

  Antwoord
 3. Gaat het hier over het AOW-pensioen of over de andere pensioenen bedrijfs- en bedrijfstakpensioenen en individueel geregelde pensioenen ?

  Antwoord
  • De drie hoofdthema’s waarop NVOG zich richt zijn Pensioenen, Zorg, Welzijn & Wonen (ZWW) en Inkomen en Koopkracht en AOW. Centraal staat de materiële belangenbehartiging voor gepensioneerden.
   Zie verder hier

   Antwoord
  • Het gaat hier over bedrijfspensioenen. AOW wordt wel geïndexeerd. In de onderhandelingen speelt wel de AOW-leeftijd een rol, vooral voor zware beroepen. De vakbonden willen de stijging van de AOW-leeftijd beperken: liefst op 66 jaar houden. Dat bemoeilijkt de onderhandelingen, met name de mogelijkheid van het ongedaan maken van de non-indexatie.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.