Selecteer een pagina

Arbeidsongeschikt in Nederland en belasting betalen in Spanje

aug 27, 2019

Mededeling van het bestuur voor Nederlanders die in Spanje belasting plichtig zijn.

Zoals eerder gepubliceerd op de site bestaan er problemen met de toepassing van het percentage arbeidsongeschiktheidsaftrek in Spanje voor de inkomstenbelasting, met name wat betreft de hoogte van het toe te passen percentage. Het betreft Nederlanders die arbeidsongeschikt zijn verklaard in Nederland en belasting betalen in Spanje. Een van onze leden is daartoe een beroepsprocedure gestart die uiteindelijk heeft gediend voor het Hooggerechtshof in Valencia. Inmiddels hebben wij vernomen dat het betreffende lid succesvol is geweest en de aangevoerde argumentatie door het Hof werd overgenomen. Wij verwachten eind oktober met verdere berichtgeving naar buiten te kunnen komen.

0 reacties

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.