Selecteer een pagina

Aangifteverplichtingen in Belgie bij verhuizing

okt 16, 2019

Via ons bestuurslid en tevens landenvertegenwoordiger Cees Vermeeren, kregen wij op 16 oktober 2019 het verzoek deze informatie onder uw aandacht te brengen.

Op 26 september 2019 organiseerde het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM, Team Grensoverschrijdend Werken en Ondernemen / Team GWO en de Euregio Maas-Rijn een informatiesessie over Aangifteverplichtingen in Belgie bij verhuizing.

Tijdens de informatiesessie gaf mevrouw Laura Theuwissen van FOD Financiën, Team GWO een presentatie. Haar presentatie over de aangifte ‘speciaal’ en de beperking van federale fiscale voordelen die vorig jaar (2018) werd ingevoerd, betreft de Belgische fiscale verplichtingen tijdens een migratiejaar vanuit of naar België. Er is een casus voor verhuizing van België naar het buitenland en een casus voor verhuizing naar België in de presentatie opgenomen. Tijdens de presentatie is herhaaldelijk aangegeven dat de aangifteplichtige zelf actie dient te nemen en niet kan wachten op een actie van de dienst financiën.

Voor meer informatie, zie de memo van Cees Vermeeren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.