Selecteer een pagina

CPB over effect van erfenissen en schenkingen op vermogensongelijkheid

dec 6, 2019

Zie over een recent CPB onderzoek

Ontvangers van erfenissen en schenkingen zijn relatief rijker dan leeftijdsgenoten die niets ontvangen. Desondanks hebben erfenissen en schenkingen tussen 2007 en 2015 niet geleid tot een toename van de vermogensongelijkheid. Dit staat in de publicatie ‘Effect van erfenissen en schenkingen op vermogensongelijkheid en de rol van belastingen’ van het Centraal Planbureau (CPB).

https://www.taxence.nl/estate-planning/erfenissen-en-schenkingen-leiden-niet-tot-toename-vermogensongelijkheid/

Let wel dat dit onderzoek de binnenlandse context van Nederland betreft. Aangezien voor niet in Nederland wonenden (met wel inkomen of vermogen in of afkomstig uit Nederland) vaak ander erfrecht en andere vormen van erfbelasting gelden, kunne de resultaten niet op die groep alleen al daarom niet toegepast worden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.