Selecteer een pagina

Belastingvermindering ABP pensioen door Aruba te verlenen

feb 16, 2020

ECLI:NL:OGHACMB:2020:16

Instantie Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba Datum uitspraak 12-02-2020 Datum publicatie 14-02-2020 Zaaknummer AUA201903184 Rechtsgebieden Belastingrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg – enkelvoudig Inhoudsindicatie

Belanghebbende woont in Aruba en geniet uit Nederland een ABP-pensioen en lijfrente-uitkeringen. Belastingheffing over de lijfrente-uitkeringen is op grond van art. 20 BRK ter heffing toegewezen aan woonland Aruba, terwijl het APB-pensioen op grond van art. 17 BRK aan Nederland is toegewezen. Aruba dient daarom een belastingvermindering te verlenen ter zake van het ABP-pensioen. Vindplaatsen Rechtspraak.nl

Uitspraak van 12 februari 2020 BBZ nr. AUA201903184

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA UITSPRAAK op het beroep in de zin van de

Landsverordening beroep in belastingzaken van: [Belanghebbende], wonende te Aruba,

belanghebbende, gericht tegen: DE INSPECTEUR DER BELASTINGEN, zetelend in Aruba,

de Inspecteur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.