Selecteer een pagina

Kamervragen over reizen met de Eurostar naar Londen

mrt 6, 2020

Vragen van de leden Kröger (GroenLinks) en Ziengs (VVD) aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat en de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid over de EuroStar trein naar London (ingezonden 5 februari 2020, nr. 2020Z02132)

Daaruit:

Vraag 2 Bent u bekend met de berichten dat er geen of onvoldoende Marechaussee beschikbaar zou zijn om een derde dagelijkse EuroStar naar Londen te laten rijden? Klopt dit?

Antwoord 2 De berichten dat er geen of onvoldoende KMar capaciteit beschikbaar zou zijn, zijn bekend. Het rijden van extra rechtstreekse treinen tussen Amsterdam en Londen en daarvoor benodigde grenscontroles vraagt aanvullende inzet van de KMar, de Nederlandse politie en de UK Border Force. Daarbij is reeds sprake van verhoogde druk op de KMar en politie. Op dit moment is er conform het oorspronkelijke uitgangspunt en afspraak met Eurostar en NS voorzien in de benodigde capaciteit voor de twee rechtstreekse verbindingen. Voor de extra treinen zal extra capaciteit van de KMar nodig zijn voor de uitvoering van de grenscontroles. Op dit moment worden de nodige voorbereidingen door de overheid getroffen om de benodigde extra capaciteit voor de grenscontroles van de twee treinen zo spoedig mogelijk te leveren.

 

Lees verder op:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2020/03/04/antwoorden-kamervragen-over-de-eurostar-trein-naar-londen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.