Selecteer een pagina

Brochure Belastingdienst over lijfrenten

mrt 11, 2020

https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/vrag_ant_afk_lijrent_lijfrentspa_ib8021z3fd.pdf

Inleiding

Dit document bevat vragen en antwoorden over overbruggingslijfrenten, afkoop kleine lijfrenten en over lijfrentespaarrekeningen en lijfrentebeleggingsrechten. In dit document is uitgegaan van de wetteksten en cijfers voor het jaar 2018. Waar hierna niet uitdrukkelijk anders wordt aangegeven, geldt hetgeen betrekking heeft op de lijfrentespaarrekening ook voor het lijfrentebeleggingsrecht.

 

P.S. Er staan geen specifieke buitenland aspecten in.

2 Reacties

 1. ECLI:NL:RBNNE:2021:658
  Instantie Rechtbank Noord-Nederland Datum uitspraak 02-03-2021 Datum publicatie 09-03-2021Zaaknummer AWB LEE – 20 _ 449 Rechtsgebieden Belastingrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg – enkelvoudig Inhoudsindicatie
  Eiser heeft in 2018 een lijfrenteverzekering laten afkopen. Over de gehele afkoopsom is inkomstenbelasting geheven. Daarnaast is € 1.589 revisierente in rekening gebracht.
  In geschil is of het ook in de afkoopsom begrepen rendement op de lijfrenteverzekering terecht in de heffing is betrokken. Ook is in geschil of terecht revisierente over het volledige rendement op de lijfrenteverzekering is berekend.
  De rechtbank oordeelt dat in beginsel de volledige afkoopsom belast is. Er is alleen een uitzondering voor niet afgetrokken premies. Daar is in eisers geval al rekening mee gehouden. De rechtbank oordeelt verder dat niet teveel revisierente is berekend. Vindplaatsen Rechtspraak.nl V-N Vandaag 2021/584 Viditax (FutD), 09-03-2021

  RECHTBANK NOORD-NEDERLAND Zittingsplaats Groningen Bestuursrecht zaaknummer: LEE 20/449 uitspraak van de enkelvoudige belastingkamer van 2 maart 2021 in de zaak tussen [eiser] , te [woonplaats] , eiser,
  En de inspecteur van de Belastingdienst/kantoor Amsterdam, verweerder

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.