Selecteer een pagina

Brochure over het Koninkrijk der Nederlanden

mrt 20, 2020

Het Koninkrijk der Nederlanden – Eén Koninkrijk – Vier Landen; Europees en Caribisch

Brochure over het het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden en de verdeling van de bevoegdheden tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de vier autonome Landen: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Uit de brochure:

Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit vier autonome Landen: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. De laatste drie zijn gelegen in het Caribisch gebied. Het land Nederland bestaat uit een gebied in Europa en de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius in het Caribisch gebied. Het Koninkrijk der Nederland bestaat derhalve uit een   Europees deel en een Caribische deel.

Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn geen overzeese gebiedsdelen van Nederland, maar autonome Landen binnen het Koninkrijk, naast Nederland. Bonaire, Saba en Sint Eustatius hebben de status van Openbare Lichamen (in de zin van de Nederlandse Grondwet). Hun bestuurlijke positie is vergelijkbaar met die van Nederlandse gemeenten, met aanpassingen vanwege hun omvang, afstand tot het Europese deel van Nederland en geografische ligging in het Caribisch gebied.

Lees verder op:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/brochures/2015/04/01/het-koninkrijk-der-nederlanden-een-koninkrijk-vier-landen-europees-en-caribisch

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.