Selecteer een pagina

Fiscaal resident in Spanje en de EHIC (European Health Insurance Card)

mrt 30, 2020

Vandaag, 30 maart 2020, ontvingen wij van Cees van der Wiel het volgende bericht en het verzoek deze te plaatsen.

Fiscaal resident in Spanje en de EHIC (European Health Insurance Card)

Nederlandse onderdanen die fiscaal resident zijn in Spanje en toegang hebben tot de publieke Spaanse zorginstellingen kunnen tegenwoordig een EHIC (European Health Insurance Card) aanvragen die toegang geeft tot de publieke zorg in de inmiddels bekende verdragslanden zoals indertijd vastgelegd in de EU Verordening 883/2004.

Klik hier om het artikel verder te lezen.

3 Reacties

 1. nou , dan zou ik wel eens willen weten, of de spaanse sociale dienst ( sede seg social gob.es ) ook sociale hulp verleent aan die nederlanderlanders die in Spanje in een nood situatie verkeren ( die mede door het coronas virus niet naar nederland kunnen terug reizen )

  nederland ( gemeente Den Haag ) weigert mij in te schrijven in hun GBA , Den haag weigert mij een GBA inschrijving bij een vriend in Den Haag ( de reden van de weigering is me 5 maanden na de aanvraag , nog immer niet medegedeeld, mijn pensioen inkomen blijft derhalve voor 100 % onder een excutie beslag van LBIO Nederland.
  wij hebben aldus al ruim 4 jaar geen enkele pensioen inkomsten meer

  Met een GBA inschrijving moet LBIO Nederland, hun dwaaze vexactoire beslag direkt opheffen

  475 E RV, hij of zij die niet in nederland woont of verblijft heeft geen recht op een beslagvrije voet.

  mijn nederlandse RNI inschrijving , wordt ter zijde geschoven ( waar ik al vele jaren ingeschreven sta. )

  Antwoord
 2. Redactie;

  Sinds een jaar of drie heb ik als resident in Spanje een EHIC card via het CAK in Nederland aangevraagd. Deze card is altijd maar een jaar geldig en wordt meestal een maand of twee voor de verval datum weer opnieuw aangevraagd.

  De EHIC card waarover u informatie verstrekt en hulp aanbiedt voor aanvraag, is deze dezelfde card als bovenstaande, mijn bevat mijn burgerservice nr. van Ned en heeft geen 12 cijfers? Kunt u mij informeren.

  Antwoord
  • Geachte D. Regeling,

   Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze landenvertegenwoordiger in Spanje de heer van der Wiel (cvdwiel@gmail.com).
   Volgens onze administratie bent u (nog) geen lid van de VBNGB.
   Mocht u dit willen overwegen, laat het ons dan even weten.

   Hopende u hiermede van dienst te zijn geweest en met vriendelijke groet,

   Ed Roosen
   VBNGB

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.