Selecteer een pagina

De Italiaanse belastingregeling die voortvloeit uit het Italiaans-Portugese verdrag ter voorkoming van dubbele belastingheffing op inkomsten is niet in strijd met de beginselen van vrij verkeer en non-discriminatie

apr 30, 2020

Van Ger Essers kregen we op 30-04-2020 het volgende bericht.

HB en IC, die de Italiaanse nationaliteit hebben, zijn voormalige werknemers uit de Italiaanse publieke sector die beiden een pensioen ontvangen van het Istituto nazionale della previdenza sociale [nationaal instituut voor sociale voorzieningen, Italië, („INPS”)]. Nadat zij hun verblijfplaats naar Portugal hadden overgebracht, hebben zij in 2015 het INPS gevraagd om op grond van het Italiaans-Portugese dubbelbelastingverdrag. het brutobedrag van hun pensioen zonder inhouding van belastingen door Italië uit te betalen, zodat zij de door Portugal geboden belastingvoordelen konden genieten.
Lees verder via de link naar persbericht in pdf: https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2020-04/cp200054nl.pdf
Link naar perscommuniqués op website Hof van Justitie van Europese Unie: https://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_7052/nl/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.