Selecteer een pagina

Oproep aan stemmers vanuit het buitenland om zoveel mogelijk via volmacht te stemmen

sep 5, 2020

Via onze voorzitter (Joan Busch) en bestuurslid (Roy Meijnderts) kregen wij op 4-9-2020 van Eelco Keij (Voorzitter, SNBN) het verzoek onderstaand artikel te plaatsen en onder uw aandacht te brengen.

Stemsysteem.
Nederlanders in het buitenland zijn te afhankelijk van een goed functionerende internationale post.

Klik hier voor het artikel geplaatst in de Volkskrant van 2 september 2020 of klik hier voor een screenshot van dit artikel.

2 Reacties

  1. De postbezorging in het buitenland is nogal onderhavig aan grote verschillen. Er zijn landen waarin de bezorging uitstekend is, ook verzending naar Nederland en landen waar het vrij zeker is dat post nooit zal aankomen. Om dit nu allemaal over een kam te scheren gaat ietwat ver. Ik woon zelf in Spanje en de postbezorging over en weer duurt ongeveer een week en is tamelijk zeker. Binnen Nederland zelf is postbezorging nu eenmaal ook niet voor 100% gegarandeerd. Stemmen per volmacht brengt met zich mee dat je nooit zeker weet of de stem ook daadwerkelijk wordt uitgebracht hoe jij dit zou willen. Ik zie zelf meer in een electronische stem, uitgebracht onder DIGID- of vergelijkbaar regime. Laten we daar wat meer aandacht aan besteden. In de tegenwoordige tijd moet dat toch niet zo moeilijk zijn om te regelen.

    Antwoord
    • Sijmen , ik denk niet electronisch gaat lukken voor de aankomende verkiezingen. Dus daarom inzetten op volmacht is beste optie op dit moment. Ik kan mij voorstellen dat als je in Europa woont dat je het anders kan doen.Ik woon in Australia en kreeg net brieven binnen van ING en pensioenfonds die er 7 weken over gedaan hebben…

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.

Blijf op de hoogte

Ontvang een e-mail wanneer er nieuwe berichten online staan.