Selecteer een pagina

Supporter worden van het “Pensioenlegioen”

sep 6, 2020

Via onze voorzitter kregen wij op 2-9-2020 het verzoek van het “Pensioenlegioen” onderstaande informatie te plaatsen en onder de aandacht te brengen.

“WORD SUPPORTER VAN PENSIOENLEGIOEN”
Prinsjesdag nadert. Al twaalf jaar lang worden de pensioenen niet geïndexeerd, terwijl de pensioenpotten tot astronomische hoogten zijn gestegen.
Vele gepensioneerden hebben een koopkrachtverlies van 20% voor de kiezen gekregen.
Komende jaren dreigt er weer niet geïndexeerd te worden en wordt er over kortingen mogelijk tot zelfs veel meer dan 20% gesproken.
De onafhankelijke stichting Pensioenlegioen (niet gebonden aan een politieke partij of maatschappelijke organisatie) wil indringend actie gaan voeren. Wat de zorgverplegers, onderwijzers, boeren en andere actiegroepen hebben laten zien, kunnen de ouderen ook.

Supporter kan men worden door een bijdrage over te maken op de bankrekening van het
Pensioenlegioen (NL69 INGB 0006 9700 71 van Pensioenlegioen). Minimaal 5 euro, maar meer is natuurlijk zeer welkom.

Voor meer informatie klik hier.

9 Reacties

 1. Weggegooid geld. Obscure organisatie. Het gaat de VBNGB toch niet alleen maar om (pensioen)geld?

  Doen andere, immateriele, belangen er niet of minder toe?

  Antwoord
  • Obscure organisation? Wie of de twee, VBNGB of PensioenLegioen?
   Ja Rudi er is veel meer verkeerd dan alleen geld. De AOW wordt uitgevoerd door een organisatie die de vrijheid afpakt van de uitkeringsgerechtigden, huisbezoek, digital controle via de Internet, wij allen zijn verdacht van fraude. Het afpakken in 2015 van de partner toeslag. De leugen dat voor wie dan al een AOW uitkering ontvingen er niets zou veranderen. Dat is onwaar, wie met een ander gaat samenwonen is de toeslag kwijt. De regel dat je de SVB op de hoogte moet houden van alle veranderingen. Het niet kunnen gaan wonen waar in de wereld je maar wilt. Boetes en ga zo maar door. De SVB is een koude juridische organisatie met geen enkel gevoel voor de ouderen die zij moeten dienen en niet andersom. Wel ga zo maar door. Er is veel meer waarvoor aktie gevoerd moet worden. Het beste is om alles direct aan de orde te stellen.

   Antwoord
 2. Ik heb het zojuist gelezen en heb de contributie naar het Pensioenlegioen overgemaakt (een beetje meer dan de basis €5).

  WORDT OOK LID, OOK ALS JE IN HET BUITENLAND WOONT. HET IS OOK BELANGRIJK VOOR ONS.

  Om het eenvoudig te maken noteer ik hier nogmaals het giro nummer:
  NL69 INGB 0006 9700 71
  TNV Pensioenlegioen.

  Antwoord
 3. Oh ja, ZEG HET VOORT!

  Antwoord
 4. Goed dat er nog een organisatie zich zorgen maakt om ons pensioen. Na 45 jaar gewerkt te hebben wil ik ook wel eens genieten van mijn welverdiend pensioen maar niet zo dat ik mij elk jaar zorgen moet maken of je er wel van rond kan komen!

  Antwoord
 5. Leuk initiatief, maar mijn pensioenfonds heeft nog steeds alles geindexeerd.

  Wat ik me daarnaast afvraag is, wat pensioenlegioen op Prinsjesdag gaat doen ?
  Met een bord zwaaien, ik denk dat dat niet helpt, als je invloed wilt uitoefenen zal je dat in maart bij de verkiezingen moeten doen, denk ik.

  Antwoord
 6. Er zijn al zo veel zogenaamde “belangen behartigers”. Maar het probleem is dat die bijna allemaal zeer autoritair zijn met een bestuur(tje) dat de dienst uit maakt zonder dat er eigenlijk in de praktijk sprake is van enige invloed van de leden. En waar deze nieuwe club er al meteen mee begint om contributies binnen te hengelen lijkt mij het wantrouwen van de Heer Holzhauer volkomen terecht. Wat de reactie van Heer P. Pemmelaar betreft en zijn commentaar op de SVB. Mijns inziens is de SVB een organisatie die haar zaakjes geheel op orde heeft. De SVB voert de wetten uit zoals die door de politiek zijn bedacht en door het parlement zijn goedgekeurd, door de 1 e Kamer zijn bekeken, en door de Raad van State zijn gecontroleerd. De SVB kan dus helemaal niets anders dan die uitvoeren en dat doen zij zeer netjes en bekwaam. Wie inhoudelijk problemen heeft met die wetten moet dus bij de politiek zijn en niet bij de SVB. Het is wel zo dat het ook tot de taak van de SVB behoort om fraude zoveel mogelijk tegen te gaan en te voorkomen. En dat is niet altijd heel erg simpel omdat de wetgeving betreffende de AOW zeer fraudegevoelig is vooral ook waar het aanzienlijke verschil tussen alleenstaanden pensioen en samenwonenden pensioen betreft. En om dat te kunnen doen hebben zij controleurs in dienst. Daar kun je dan tegen gaan ageren maar dat heeft geen zin want dat is nu eenmaal hun opdracht die zij van de politiek en uiteindelijk het Staatshoofd hebben gekregen. Dus met uw welnemen Heer P.Pemmelaar – u bent de verkeerde boom aan het omhakken.

  Antwoord
 7. De Stichting Pensioenlegioen wil een overkoepelend orgaan zijn voor de talrijke organisaties, die strijden tegen de dreigende diefstal van pensioendeelnemers, door de huidige overheid en hun handlangers in de pensioenindustrie.
  De voorzitter van de stichting Wilma Berkhout is een ter zake kundig persoon en absoluut betrouwbaar.

  Wim Donders
  https://pensioentoekomst.nl

  Antwoord
 8. Strijden tegen de dreigende diefstal van pensioendeelnemers ? Een merkwaardige formulering. Want wat kun je nou met gestolen pensioendeelnemers doen als overheid en/of handlanger in de pensioen industrie ? Verder lijkt mij de timing niet geheel optimaal. De vakbonden zijn recentelijk akkoord gegaan met het voorstel van de Minister voor een hervorming van het Pensioenstelsel en hebben het pensioen akkoord getekend. Dan komt deze actie wel als mosterd na de maaltijd.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met het plaatsen van een reactie accepteert u het privacybeleid.